ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: 'Δεν έχει σημασία αν η πΓΔΜ θα λέγεται "Μακεδονία"'

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: 'Δεν έχει σημασία αν η πΓΔΜ θα λέγεται "Μακεδονία"'

Θέση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μιλώντας στην ελληνική ιστοσελίδα patrisnews.gr.

 O Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζει ότι δεν έχει μεγάλη σημασία αν το κράτος θα λέγεται Μακεδονία και χαρακτηρίζει περιττό το θόρυβο που δημιουργείται γύρω από το ζήτημα. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να διεισδύσει οικονομικά στην πΓΔΜ και σημειώνει ότι ένα τόσο μικρό κράτος δεν μπορεί να έχει επεκτατικές βλέψεις κατά της Ελλάδας.

«Η ελληνική Μακεδονία έφτανε ως εκεί. Ήταν δική μας. Δεν νομίζω να έγινε καμία ανασκαφή και να βρήκανε την γλώσσα που μιλούν σήμερα, «μακεδονικά» ή οποιαδήποτε σλαβική. Οι πρόγονοί μας Έλληνες ήσαν, ελληνικά ομιλούσαν. Και όπου γίνεται ανασκαφή ελληνικά βρίσκουμε. Δεν ξέρω γιατί μας φοβίζει να ονομάζεται Μακεδονία. Ναι η Ελληνική Μακεδονία φθάνει ως εκεί. Το όνομα ήταν δικό μας. Εκείνο που έπρεπε να κάνουμε και νομίζω το έχουν κάνει εδώ οι Ελλαδίτες, να μπούμε μέσα και οικονομικά μπορούμε να κρατούμε τα Σκόπια", είπε.

"Δεν βλέπω μεγάλη σημασία στο όνομα αν λέγεται Μακεδονία ή όχι. Για το θέμα νομίζω ότι γίνεται θόρυβος περιττός. Εκείνο που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα, έπρεπε να μπει μέσα και τα Σκόπια θα ήταν πραγματικά ελληνικά. Μπορούσε να μπει. Δεν θέλω να πιστεύω ότι μια σταλιά κράτος μπορεί να κάνει επίθεση στην Ελλάδα και να βγει στην θάλασσα, ή ότι διεκδικεί την Θεσσαλονίκη. Είναι ουτοπία αν έχει τέτοιες σκέψεις. Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από τα Σκόπια, είτε λέγονται Μακεδονία είτε όχι. Μας κλέβει το όνομα. Η Μακεδονία είναι Ελληνική», απάντησε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου σε ερώτηση της ιστοσελίδας αναφορικά με το αν θα συμμετείχε ή όχι στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top