ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Διαδηλωτές έξω από την «Αφρίκα» μετά τη «διαταγή» Ερντογάν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Διαδηλωτές έξω από την «Αφρίκα» μετά τη «διαταγή» Ερντογάν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μαινόμενο πλήθος επιτέθηκε εναντίον της εφημερίδας «Αφρίκα» του Σενέρ Λεβέντ το πρωί της Δευτέρας (22/1).

Δρώντες μετά από την επίθεση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην εφημερίδα που χαρακτήρισε την επιχείρηση στο Αφρίν της βόρειας Συρίας ως «άλλη μια επιχείρηση κατοχής από την Τουρκία», οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και με τουρκικές σημαίες και σημαίες του ψευδοκράτους ακολούθησαν την προσταγή του κ. Ερντογάν.

Όπως είπε, χαρακτηρίζοντας χυδαία την εφημερίδα, «εγώ καλώ τους αδελφούς μου στην ‘ΤΔΒΚ’ να αντιδράσουν» και επέμεινε ότι «οι αδελφοί μου της ‘ΤΔΒΚ’ πρέπει να δώσουν την απαραίτητη απάντηση σε αυτή τη στάση».

 

Όπως μεταδίδει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kibris Postasi», στη διαδήλωση βρέθηκε και ο φερόμενος ως δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ και πρόεδρος του Κόμματος της Αναγέννησης (των εποίκων) Ερχάν Αρικλί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα αλλά και διάφορες τ/κ ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, κυρίως Τούρκοι έποικοι συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας που βρίσκονται απέναντι από τη «βουλή» και φώναζαν συνθήματα, όπως «Ο Θεός είναι μεγάλος», «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει», «Τα χέρια που θα απλώσουν στη σημαία, θα σπάσουν». Κάποιοι σκαρφάλωσαν εξωτερικά στον πρώτο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Αφρίκα για να κατεβάσουν την πινακίδα της εφημερίδας, ενώ κάποιοι έκαψαν μια εφημερίδα μπροστά.

Με πέτρες, παγάκια, αυγά και μπουκάλες νερού, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στην εφημερίδα, της οποίας οι εργαζόμενοι έστησαν οδοφράγματα για να προστατευτούν.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι κατοχικές αρχές παρακολουθούσαν ατάραχες τους διαδηλωτές να επιτίθενται στο κτήριο της 'Αφρίκα'.

Αλέκος Μιχαηλίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top