ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προβάδισμα πρόκρισης για τον αλάνθαστο στην Τούμπα ΠΑΟΚ, οφσάιντ το πρώτο γκολ (video)

Προβάδισμα πρόκρισης για τον αλάνθαστο στην Τούμπα ΠΑΟΚ, οφσάιντ το πρώτο γκολ (video)

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά έχοντας ουσία μπροστά και σωστή τακτική συμπεριφορά πίσω, ο ΠΑΟΚ πήρε σκορ-μισή πρόκριση (2-0) απέναντι στον εξαιρετικό Ατρόμητο, χάρη στα γκολ των Πέλκα (από θέση οφσάιντ) και την φοβερή κεφαλιά του Σάκχοφ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς επικράτησε με 2-0 του -πάντα επικίνδυνου- Ατρομήτου στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Πέλκας άνοιξε το σκορ για τους “ασπρόμαυρους”, όντας εκτεθειμένος, ενώ ο Σάκχοφ έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στον Δικέφαλο λίγο πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, κάνοντας το έργο του για την πρόκριση ακόμη πιο εύκολο…

Το φιλμ του αγώνα

Μετά το “νωχελικό” δεκάλεπτο, το παιχνίδι… άνοιξε και απέκτησε ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία, μετά την εντυπωσιακή επέλαση του Βασιλιακάκη από τα δεξιά, ο οποίος απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, σημάδεψε τον Ντιγκινί με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Μάτος να σώζει πάνω στην γραμμή για τον ΠΑΟΚ.

Η απάντηση του Δικεφάλου ήταν άμεση με το πλασέ του Μακ και τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μίρκοβιτς.

Πέλκας για το 1-0 και φωνές διαμαρτυρίας

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ “ανέβασε” την απόδοσή του και στο 19΄άνοιξε το σκορ με τον Δημήτρη Πέλκα. Μετά από μια εξαιρετική έμπνευση του Βιεϊρίνια και το τακουνάκι του Σάκχοφ, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πήρε την ασίστ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Από το ριπλέι φαίνεται ότι ο Πέλκας είναι ένα σώμα μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του Ατρομήτου, όταν ο Κουλούρης κάνει επαφή με τη μπάλα.

“Σφοδρή” σύγκρουση για Πέλκα – Ντάουντα και μέσα ο Ελ Καντουρί

Στο 22΄ο Πέλκας κατέγραψε ένα δυνατό σουτ από απόσταση προτού αφήσει λίγα λεπτά αργότερα τη θέση του στον Ελ Καντουρί, μετά την “σφοδρή” σύγκρουση που είχε με τον Ντάουντα, με τους δυο ποδοσφαιριστές να σωριάζονται στο γήπεδο.

Ο Πέλκας έσπασε τη μύτη του και αποχώρησε εσπευσμένα για αποδυτήρια και κατόπιν στο νοσοκομείο του Αγ.Λουκά σε αντίθεση με τον Ντάουντα που συνέχισε κανονικά, αφήνοντας τη θέση του για τον Μαροκινό συμπαίκτη του.

“Νευρικό” παιχνίδι και φάσεις εκατέρωθεν

Με το δείκτη του σκορ στο 1-0, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια αφού προηγουμένως σημείωσαν ακόμη μια φάση εκατέρωθεν.

Στο 43΄ ο Ντιγκινί εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βασιλακάκης έπιασε την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να μην επιχειρεί την έξοδο και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Κουλούρη, ο οποίος με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μια από τα ίδια…

Όπως ακριβώς άρχισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το β΄μέρος, με το παιχνίδι να μην προσφέρει ιδιαίτερες… συγκινήσεις.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή αλλά ο Ατρόμητος έμοιαζε ιδιαίτερα απειλητικός στην κόντρα επίθεση, εκμεταλλευόμενος το ανεπαρκές αμυντικό τρανζίσιον του Δικεφάλου και κυρίως την έλλειψη ταχύτητας στο χώρο του κέντρου.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού βόλευε τους φιλοξενούμενους, με τον Νταμίρ Κάναντι, εμφανώς ικανοποιημένο από την εικόνα των παιχτών του, την ώρα που ο Λουτσέσκου έριχνε το δυνατό του χαρτί στο γήπεδο, με την είσοδο του Πρίγιοβιτς αντί του Κουλούρη στο 64΄.

Βασιλακάκης ξανά…

Στο 65΄ ο Ατρόμητος, έχοντας πάρει μέτρα στο γήπεδο και κυρίως ψυχολογία, απείλησε τους γηπεδούχους, με τον Βασιλακάκη να κάνει ένα τρομερό άλμα, πιάνοντας την κεφαλιά και αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε μια εντυπωσιακή επέμβαση.

Σκυτάλη πήραν οι γηπεδούχοι, με τον Τσίμιροτ να “σερβίρει” στο 69΄για τον Μάτος, ο οποίος με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ακολούθησε στο 76΄ το σουτ του Σάκχοφ, με τον Μίτροβιτς να φωνάζει “παρών” και τους φιλοξενούμενους να απαντούν με ένα αντίστοιχο του Κιβρακίδη που πέρασε έξω.

Σάκχοφ και… 2-0

Όσο περνούσε η ώρα, οι Περιστεριώτες έδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, ωστόσο, αρκούσε η επιμονή του Τζάλμα Κάμπος στο 86΄, βγάζοντας τη μπάλα για τον Ελ Καντουρί, ο οποίος με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Σάκχοφ που έγραψε το τελικό 2-0.

Συνθέσεις:

Ατρόμητος: Μίρκοβιτς, Ρισβάνης, Νάτσος (Ούμπιδες 84΄), Καρασαλίδης, Σάκιτς, Βασιλακάκης, Μάντσον, Ντιγκινί, Ντάουντα (Βασιλείου 72΄), Μπουσούλατζιτς (Κυριακίδης 83′), Κιβρακίδης.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Πέλκας (Ελ Καντουρί 35′), Λημνιός, Μακ (Κάμπος 78΄), Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 64΄).

Τα πλάνα των προπονητών:

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Αλέξανδρο Πασχλάκη και τους Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζά και Βιεϊρίνια τετράδα στην άμυνα του Δικεφάλου.

Ο Εβγέν Σάχοφ και ο Γκόικο Τσίμιροτ ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Πέλκα μπροστά τους, ενώ ο Δημήτρης Λημνιός τοποθετήθηκε στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ρόμπερτ Μακ στο αριστερό, με τον Ευθύμη Κουλούρη να αποτελεί την επιθετική “αιχμή” του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-4-2, έχοντας τον Μίρκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τους Κιβρακίδη, Ρισβάνη, Καρασαλίδη και Σάκιτς να είναι η τετράδα της άμυνας.

Στα χαφ τοποθετήθηκαν ο Μπουζούλατζιτς με τον Μάντσον, με τον Νάτσο σε ρόλο δεξιού χαφ και τον Ντιγκινί στα αριστερά. Ο Βασιλακάκης με τον Ντάουντα ήταν το δίδυμο της επιθετικής γραμμής του Ατρόμητου.

Αυτοί που έκριναν το ματς:

Ο Δημήτρης Πέλκας άνοιξε τον δρόμο για τον ΠΑΟΚ, με γκολ οφσάιντ, όμως ο άνθρωπος του… Κυπέλλου για τον Δικέφαλο ήταν ο Εβγέν Σάκχοφ που πέτυχε το δεύτερο τέρμα των “ασπρόμαυρων” και τέταρτο προσωπικό στον θεσμό, δίνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη, η άμυνα του Ατρομήτου ήταν ο αδύναμος κρίκος του, ενώ και οι επιθετικοί των Περιστεριωτών, έχασαν πολλές ευκαιρίες, αδυνατώντας να παραβιάσουν την εστία του Πασχαλάκη, που διατήρησε για ακόμη ένα ματς το μηδέν.

Το ταμείο του αγώνα:

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα πήρε προβάδισμα πρόκρισης έναντι του Ατρομήτου, με τον Δημήτρη Πέλκα αρχικά και τον Εβγέν Σάκχοφ, μετά την καταπληκτική ασίστ του Ομάρ Ελ Καντουρί, να αφήνουν… παρακαταθήκη πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, που πλέον στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα.

Ο Ατρόμητος, παρά τις απουσίες του, παρουσίασε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο στην Τούμπα, πίεσε τον ΠΑΟΚ και έχασε ευκαιρίες για να σημειώσει κάποιο τέρμα.

Ο έλεγχος της διαιτησίας:

Ναι -μεν- δεν έκανε το μεγάλο λάθος ο Τζήλος αλλά επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι, αφήνοντας ατιμώρητους σε κάποιες περιπτώσεις τους παίκτες του Ατρομήτου. Από τον βοηθό Κούλα Χασάν όμως, έγινε το σημαντικότερο λάθος καθώς ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ από θέση οφσάιντ.

Πηγή: sdna.gr

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top