ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οζγκιουργκιούν και Ερχιουρμάν δεν συζήτησαν την «κυβέρνηση» αλλά τα επεισόδια

Οζγκιουργκιούν και Ερχιουρμάν δεν συζήτησαν την «κυβέρνηση» αλλά τα επεισόδια

Μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση των αντιπροσωπειών ΚΕΕ και ΡΤΚ που όμως δεν αφορούσε τον σχηματισμό «κυβέρνησης» αλλά την ένταση που επικρατεί στην τ/κ κοινότητα λόγω των επεισοδίων της περασμένης Δευτέρας και ενόψει της αυριανής (26/1) πορείας που διοργανώνει η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ, που έλαβε χθες (24/4)  την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» είχε σήμερα την πρώτη του συνάντηση με το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα, το ΡΤΚ, ενώ το τρίτο μεγαλύτερο, που είναι το κόμμα του Λαού, έχει δηλώσει ότι δεν θα συναντηθούν αφού αρνείται συμμετοχή σε μια «συγκυβέρνηση» με το ΚΕΕ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά τη σύντομη συνάντηση ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν είπε ότι ΚΕΕ και ΡΤΚ είναι τα δύο πλέον ριζωμένα στην τ/κ κοινότητα κόμματα και είτε στη συμπολίτευση είτε στην αντιπολίτευση οι σχέσεις τους πρέπει να είναι πάντοτε καλές και αυτό είναι βασικό στοιχείο μιας δημοκρατίας αλλά και για την ευμάρεια και σταθερότητα. Ευχήθηκε δε σύντομα να υπάρξει μια «κυβέρνηση» λέγοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει τις επαφές με τα άλλα κόμματα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Με το ΚΕΕ ομοφωνούν ότι σε ένα κλίμα έντασης μετά τα τελευταία επεισόδια, είναι σημαντικό δύο κόμματα με διαφορετική ιδεολογία να πραγματοποιούν μια φιλική συνάντηση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ είπε ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν την απάντηση με βία σε μια άποψη με την οποία διαφωνεί κάποιος και όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί για να μην αυξηθεί και άλλο η ένταση στην κοινωνία. Ο πρόεδρος του ΡΤΚ είπε ότι η σημερινή δήλωση των έξι πολιτικών αρχηγών δεν αφορά την αυριανή πορεία μόνο αλλά όλα όσα έγιναν. Όλοι μας, όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα, πρέπει να συμπεριφερθούμε με σωφροσύνη και πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την εποχή έντασης το γρηγορότερο, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ερχιουρμάν οι αρχηγοί των τεσσάρων κομμάτων θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό της τετρακομματικής «κυβέρνησης» το απόγευμα σήμερα στα γραφεία του ΡΤΚ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top