Οι μπαμπουίνοι το έσκασαν από τον ζωολογικό κήπος του Παρισιού

Οι μπαμπουίνοι το έσκασαν από τον ζωολογικό κήπος του Παρισιού

Περίπου 50 μπαμπουίνοι δραπέτευσαν από τον περιφραγμένο χώρο που βρίσκονταν στο Ζωολογικό Πάρκο του Παρισιού, προκαλώντας αναστάτωση.

Η διεύθυνση του Ζωολογικού Πάρκου, αν και τα θηλαστικά δεν μπήκαν στις ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία των επισκεπτών, αποφάσισε «για προληπτικούς λόγους» να απομακρύνει το κοινό.

«Eκτοτε, οι μπαμπουίνοι μεταφέρθηκαν στα κλουβιά τους στο Grand Rocher, με εξαίρεση 4 εξ αυτών που εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος του περιφραγμένου χώρου τους, σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση το κοινό». «Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να τους πιάσουν» συμπλήρωσε ο ζωολογικός κήπος.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό νωρίς το μεσημέρι από έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος είδε έναν μπαμπουίνο που είχε φθάσει στον διάδρομο που χρησιμοποεί το πρσωπικό, επισήμανε η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

«Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών: ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία και η νομαρχία, οι επισκέπτες και το προσωπικό τέθηκαν υπό περιορισμό, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή η διαδικασία αιχμαλωσίας των ζώων» διευκρίνισε ο ζωολογικός κήπος σε ένα δελτίο τύπου.

«Παράλληλα οργανώθηκε από την αστυνομία και την πυροσβεστική η εκκένωση των επισκεπτών, με τη βοήθεια του προσωπικού του Ζωολογικού Κήπου του Παρισιού» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Τα ζώα δεν είχαν ποτέ πρόσβαση στους χώρους περιήγησης των επισκεπτών του πάρκου, δεν υπήρξε καμία επαφή με το κοινό» διαβεβαίωσε ο ζωολογικός κήπος.

Οι μπαμπουίνοι ενδέχεται να εμφανίσουν επιθετική συμπεριφορά εναντίον των ανθρώπων.

Ο ζωολογικός κήπος θα παραμείνει κλειστός την υπόλοιπη ημέρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE