ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα ευτράπελα που έγραψαν ιστορία – Η διακοπή ρεύματος και οι ‘νεκροί’ που ψήφισαν.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Τα ευτράπελα που έγραψαν ιστορία – Η διακοπή ρεύματος  και οι ‘νεκροί’ που ψήφισαν.

Στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μείνουν ορισμένα από τα ευτράπελα που συνέβησαν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για ανάδειξη Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πέραν από διάφορα που γράφτηκαν κατά καιρούς επάνω σε ψηφοδέλτια και θεωρήθηκαν άκυρα, σημειωθήκαν και άλλα που σημάδεψαν τις εκλογές.

Στις Προεδρικές εκλογές του 2013 για την ανάδειξη του 7ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας συνέβη και αυτό.

Συγκεκριμένα, δυο βοηθοί εκλογικών κέντρων στη Λάρνακα αρρώστησαν και δεν παρουσιάστηκαν το πρωί στα εκλογικά κέντρα τα οποία θα στελέχωναν. Εντούτοις ενημέρωσαν άμεσα τους προεδρεύοντες των εκλογικών τους κέντρων όπου με την σειρά τους ενημέρωσαν τον Έφορο Εκλογής της περιφέρειας Λάρνακας, ο οποίος προχώρησε στην αντικατάσταση τους.

Επίσης, ένας προεδρεύων σε εκλογικό κέντρο, λίγη ώρα μετά το άνοιγμα των καλπών, ζήτησε να φύγει λόγω έκτακτου περιστατικού υγείας που προέκυψε σε συγγενικό του πρόσωπο και αντικαταστάθηκε από βοηθό του.

Σε μια άλλη περίπτωση, στο δημοτικό της Τερσεφάνου, όπου λειτουργεί εκλογικό κέντρο σημειώθηκε διακοπή ρεύματος λίγα μόλις λεπτά μετά το άνοιγμα των καλπών στις 07:00 το πρωί. Το πρόβλημα αποκαταστήθηκε άμεσα και η εκλογική αναμέτρηση διεξαγόταν κανονικά.

Άλλο ένα ευτράπελο που σημειώθηκε κατά τις Προεδρικές εκλογές του 2013 ήταν οι δυο περισσότεροι ψηφοφόροι που ψήφησαν την δεύτερη Κυριακή.

Συγκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα 'Φιλελεύθερος', στις 26/02/13, δυο ψηφοφόροι εμφανίστηκαν σε εκλογικά κεντριά της Λεμεσού και της Λάρνακας ενώ του είχαν για πεθαμένος.

Το ευτράπελο της όλης υπόθεσης ήταν πως την πρώτη Κυριακή των Προεδρικών είχαν ψηφίσει  544.491 ενώ την δεύτερη Κυριακή ψήφισαν  544.493. Το λάθος έγινε όταν οι υπάλληλοι των Επαρχιακών Διοικήσεων αντίς να διαγράψουν τους πραγματικούς νεκρούς διέγραψαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top