Στην Ινδία υπάρχουν 21 εκατομμύρια ανεπιθύμητα κορίτσια

Στην Ινδία υπάρχουν 21 εκατομμύρια ανεπιθύμητα κορίτσια

Οι αρχές στην Ινδία υπολογίζουν ότι τα ανεπιθύμητα κορίτσια αγγίζουν τα 21 εκατομμύρια σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της εμμονής των γονιών να αποκτήσουν γιο. Οι κόρες συχνά αντιμετωπίζονται ως οικονομικό βάρος γιατί πρέπει όταν παντρευτούν οι γονείς να δώσουν προίκα.

Ο αριθμός των παράνομων αμβλώσεων στη χώρα λόγω του ότι το έμβρυο που κυοφορεί η μάνα είναι κορίτσι, είναι ψηλός και για το λόγο αυτό στο τελευταίο δημογραφικό έλεγχο στη χώρα αντιστοιχούσαν 940 κορίτσια για κάθε 1,000 αγόρια.

Οι οικογένειες όταν αποκτήσουν γιο σταματούν να προσπαθούν για άλλα παιδιά, ανακοίνωσαν οι αρχές. Οι γυναίκες στην Ινδία έρχονται αντιμέτωπες με μεγάλες πιέσεις όταν δεν αποκτήσουν γιο και η κοινωνική κατακραυγή είναι τεράστια. Ειδικά στις αγροτικές περιοχές τα κορίτσια δεν πάνε σχολείο και παντρεύονται πολύ μικρά.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 στο Βρετανικό περιοδικό `The Lancet ` αναφέρει ότι μέχρι και 12 εκατομμύρια κορίτσια θανατώθηκαν σε αμβλώσεις τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: Το μήνυμα του ΠτΔ για τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων - «Θετικά αποτελέσματα για όλους»

VIDEO: Το μήνυμα του ΠτΔ για τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων - «Θετικά αποτελέσματα για όλους»

Σε οπτικογραφημένη δήλωσή του για τις νέες αξιολογήσεις των οίκων Fitch και Moody's για την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζει τα απτά, θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν για όλους.

BEST OF TOTHEMAONLINE