ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Δεν κλείδωσε κανένα όνομα για το Υπουργικό

ΑΚΕΛ: Δεν κλείδωσε κανένα όνομα για το Υπουργικό

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε σήμερα ότι «κανένα όνομα δεν έχει κλειδώσει» για τα άτομα που θα στελεχώσουν το Υπουργικό Συμβούλιο, σε περίπτωση επικράτησης του υποψηφίου για την Προεδρία Σταύρου Μαλά στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού ρωτήθηκε για τα ονόματα που ακούγονται για το Υπουργείο Ενέργειας και το Υπουργείο Οικονομικών και είπε ότι οι συζητήσεις για τα διάφορα Υπουργεία θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Σε ό,τι αφορά το όνομα του Υπουργού Οικονομικών, που ο κ. Μαλάς δεσμεύτηκε να ανακοινώσει, ο κ. Κυπριανού είπε «εξ όσων γνωρίζω δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το ποιό θα είναι αυτό το άτομο».

Πάντως, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμιά απολύτως συναλλαγή με κανέναν». «Για αυτό το θέμα είμαι απόλυτος» συνέχισε, ενώ επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε πως δεν θα συμμετέχουν άτομα της πρώτης γραμμής. «Αναμένουμε κατ’ αναλογία ότι το ίδιο θα γίνει και με τα υπόλοιπα κόμματα» συμπλήρωσε.

Αξιολογώντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, ο κ. Κυπριανού δήλωσε εξάλλου ότι «χτες, με τη σκληρή δουλειά εκατοντάδων ΑΚΕΛιστών, ανένταχτων πολιτών αλλά και πολιτών από άλλους κομματικούς χώρους, έγινε το πρώτο βήμα της μεγάλης προσπάθειας για πραγματική αλλαγή για τον τόπο μας και τον λαό μας».

Συνέχισε, λέγοντας ότι η επόμενη μέρα τους βρίσκει ακόμα πιο αποφασιστικούς για την υλοποίηση του τελικού στόχου, «την απαλλαγή μας από τη διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη» ενώ είπε ότι «ο κ. Αναστασιάδης ό, τι είχε να δώσει το έδωσε». «Καλούμε όλους όσοι θέλουν να απαλλαγούμε από το χτες, όλους όσοι θέλουν πραγματικά την αλλαγή να στηρίξουν την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά την ερχόμενη Κυριακή» είπε.

Σε ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει ένα πλαίσιο συνεργασίας στο Κυπριακό με τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ο Σταύρος Μαλάς έχει καταθέσει ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης ενώπιον του κυπριακού λαού, το οποίο δεν μπορεί να διαφοροποιήσει ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ουσιαστικά ζητήματα. Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «είναι έτοιμος να ακούσει ιδέες, σκέψεις, που θα εμπλουτίζουν αυτό το πρόγραμμα».

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αποτέλεσε ένα άτυπο δημοψήφισμα για την επιδιωκόμενη μορφή της λύσης στο Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού απάντησε «μακάρι να φτάσουμε σε συμφωνία και τότε θα γίνει το δημοψήφισμα». Συμπλήρωσε ότι το ΑΚΕΛ ακολουθεί μια ξεκάθαρη γραμμή στο Κυπριακό με συνέπεια. Η στάση αυτή γίνεται αποδεκτή από μια μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού, «δεν θέλω να δώσω όμως τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος, είτε για το Κυπριακό, είτε για οτιδήποτε άλλο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, το κύριο διακύβευμα για όλα τα κόμματα και τα επιτελεία, πλην του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, ήταν η αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, και πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα να δείξουμε πόσο συνεπείς είμαστε σε αυτό τον στόχο για να φανεί και πόσο αξιόπιστοι είμαστε».

Σε άλλη ερώτηση αν ο κ. Μαλάς κατάφερε να φέρει πίσω τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση» από την πλευρά του ΑΚΕΛ, πρόσθεσε όμως ότι «έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε μέχρι που να κερδίσουμε πλήρως την εμπιστοσύνη των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ». Αυτό θα επιτευχθεί όταν τους πείσουμε ότι μπορούμε να επιλύσουμε τα καθημερινά τους προβλήματα και μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τους, κατέληξε.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις, ο κ. Κυπριανού προήδρευσε συνεδρίασης του κεντρικού εκλογικού επιτελείου του ΑΚΕΛ, στα γραφεία του κόμματος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top