ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: «Ούτε τον ένα ούτε τον άλλο» - Προσανατολίζεται ο ενδιάμεσος

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: «Ούτε τον ένα ούτε τον άλλο» - Προσανατολίζεται ο ενδιάμεσος

Τα συντρίμμια τους καλούνται να μαζέψουν τα κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου και να πάρουν απόφαση για τη δεύτερη Κυριακή των προεδρικών εκλογών.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Μια δύσκολη νύχτα πέρασαν την Κυριακή (28/1) και μια μέρα συλλογισμού τη Δευτέρα (29/1), κυρίως οι ηγεσίες των κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου.

Ακόμα, λοιπόν, και αν οι αποφάσεις θα ληφθούν και από τα πολιτικά όργανα των κομμάτων, Παπαδόπουλος, Θεοχάρους, Περδίκης και Σιζόπουλος στοχεύουν να δείξουν ότι υπάρχει τρίτος πόλος και είναι ενιαίος.

Αυτό έδειξαν οι δηλώσεις του Νικόλα αμέσως μετά το αποτέλεσμα του 25,74%, αυτό επιβεβαίωσε η άτυπη συνάντηση των αρχηγών το πρωί της Δευτέρας.

Σίγουρα, Μαλάς και Αναστασιάδης θα επιδιώξουν κάποιου είδους συνεργασία για να αποσπάσουν την υποστήριξη των κομμάτων, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Η πολιτική επιβίωση των ηγεσιών του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ περνούν μέσα από την κοινή γραμμή του, ας πούμε, επιτελείου Παπαδόπουλου, ενώ Αλληλεγγύη και Οικολόγοι εξέφρασαν την απόφαση για συμπόρευση σε συνεδρίες που έγιναν τη Δευτέρα.

Η Γραμματεία του ΔΗΚΟ συνεδριάζει την Τρίτη (30/1) το απόγευμα για μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος με κυρίαρχη τάση να είναι το μέτωπο με τον «κανένα», να πορευθούν δηλαδή χωρίς να υποστηρίξουν ούτε τον Νίκο Αναστασιάδη ούτε τον Σταύρο Μαλά.

Το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Μαρίνο Σιζόπουλο να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα κόμματα που στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο να έχουν κοινή θέση. Η απόφαση του κόμματος θα ληφθεί από την ΚΕ την Παρασκευή (2/2). Επίσης, οι Οικολόγοι αποφασίζουν την Πέμπτη (1/2).

Πάντως, η Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, εξήγησε στο TVONE το βράδυ της Δευτέρας (29/1) ότι οι συνδιαλλαγές, τα υπουργεία και τα ανταλλάγματα είναι στοιχεία του παρελθόντος και ότι το κόμμα δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε μια τέτοιου είδους διαδικασία, αφήνοντας υπόνοιες για τη μη στήριξη στον οποιονδήποτε.

Βέβαια, τίποτε δεν επιβεβαιώνεται μέχρι τις επίσημες αποφάσεις. Και σίγουρα τα τέσσερα κόμματα βιώνουν μια δύσκολη εβδομάδα, ειδικά όταν στο ΔΗΚΟ έχουν να αντιμετωπίσουν και τον «εσωτερικό» πόλεμο. Υπάρχει, όμως, διέξοδος για να βγουν δυνατά από αυτή την κατάσταση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top