ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ: Τον «Κανένα» για τον Β' Γύρο- «Καθαρά πολιτική απόφαση» Εκλογική διαδικασία το 2018

ΔΗΚΟ: Τον «Κανένα» για τον Β' Γύρο- «Καθαρά πολιτική απόφαση» Εκλογική διαδικασία το 2018

Η εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος για το τι θα πράξουν για τον Β' Γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος στη Συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (30/1) προχώρησε σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, καθώς και στην εξέταση των πολιτικών δεδομένων που έχουν προκύψει εν όψει του δεύτερου γύρου την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ «το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ήταν αρνητικό. Ακριβώς γι’ αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με αντικείμενο την ανάλυση του και την επισήμανση κάποιων ειδικών παραμέτρων που οδήγησαν στη διαμόρφωση του».

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζει τις ευχαριστίες του στις πολιτικές δυνάμεις και πολύ περισσότερο στις 100.000 πολίτες που στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Εκτίμηση και επιθυμία του Εκτελεστικού Γραφείου είναι όπως αυτή η συνεργασία, με βάση κοινές θέσεις, συνεχιστεί όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία, υπήρξε – δυστυχώς – ένας αριθμός στελεχών που παραβίασε την απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος και εργάστηκε ενάντια στην υποψηφιότητα του Προέδρου του Κόμματος, υποστηρίζοντας άλλους υποψήφιους. Το Εκτελεστικό Γραφείο αποδοκιμάζει τη στάση τους και αποφάσισε την παραπομπή των στελεχών αυτών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κόμματος. (Επισυνάπτεται ονομαστικός κατάλογος).

Σε ότι αφορά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος κατέληξε στην ακόλουθη ομόφωνη απόφαση / εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος:

Η απόφαση για τη στάση του Κόμματος είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση.

Κυρίαρχο κριτήριο οφείλει να είναι ο σεβασμός στην επιλογή των 100.000 πολιτών που στήριξαν τις θέσεις και προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Η συνέπεια σε αυτές τις θέσεις, είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας και πεποίθησης για την ορθότητα τους.

Όπως διαπιστώνεται οι θέσεις του δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου, κυρίως σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, δεν προσεγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις θέσεις μας.

Ως εκ τούτου οποιαδήποτε συνεργασία προϋποθέτει υποχώρηση από τις θέσεις αυτές, γεγονός που θα συνιστούσε ασέβεια προς τους πολίτες που μας στήριξαν και θα ακύρωνε τη συνέπεια και την αξιοπιστία μας.

Συνεπώς το Δημοκρατικό Κόμμα δεν μπορεί να υποστηρίξει τον κ. Σταύρο Μαλά, δεν μπορεί να υποστηρίξει τον κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε επίσης να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση Καταστατικού και ακολούθως Τακτικού συνεδρίου, μέχρι την 1η Ιουνίου, εντός του πλαισίου της θητείας της παρούσας ηγεσίας, όπως προνοείται στο Καταστατικό του Δημοκρατικού Κόμματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top