ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγχωτικό διπλό, αλλά με κέρδη τον «διεγραμμένο» και το νέο «αίμα»

Αγχωτικό διπλό, αλλά με κέρδη τον «διεγραμμένο» και το νέο «αίμα»

Μία ενδεκάδα νίκες συμπλήρωσε στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΛ.  Η Λεμεσιανή ομάδα κέρδισε εκτός έδρας την Τρίτη (30-01-2018) τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στο Μακάρειο Στάδιο με 1-2.

Ο Σάββας Νεοκλέους παρακολούθησε το παιχνίδι και σχολιάζει την εμφάνιση – νίκη της ΑΕΛ στο Μακάρειο Στάδιο.

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Μπρούνο Μπαλταζάρ, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2, χρησιμοποιώντας στο βασικό σχήμα δύο από τους νεοαποκτηθείς, Τόρρες και Τεξέιρα.  Εμπιστεύθηκε στο πλευρό του Ουρουγουανού επιθετικού τον Κύπριο παίκτη, Γιάννη Μαύρου, ενώ χρησιμοποίησε στον χώρο του κέντρου τους Σοάρες και Σίλβα.

Αυτό που μπορεί να επισημανθεί είναι ότι η επιθετική δυάδα της ΑΕΛ είχε διάθεση, όρεξη, θέληση από την αρχή της αναμέτρησης και νωρίς στο παιχνίδι δημιούργησε εκείνες τις προϋποθέσεις ότι θα ερχόταν και το γκολ.

Πρώτα ο Μαύρου και μετά ο Τεξέιρα έστειλαν την μπάλα στα δίκτυα του Χίντι, πετυχαίνοντας τα πρώτα τους γκολ στο φετινό πρωτάθλημα στην πρώτη τους παρουσία στο βασικό σχήμα της Λεμεσιανής ομάδας.

Αν και το παιχνίδι κυλούσε όπως το ήθελε η ΑΕΛ, εντούτοις, προς τα τελικά στάδια της αναμέτρησης ένας εφησυχασμός, μία χαλαρότητα, των παικτών του Μπρούνο Μπαλταζάρ, καθώς και οι αλλαγές των Τεξέιρα και Μαύρου, έφεραμ οπισθοχώρηση από τους γαλαζοκίτρινους και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε αυτό και βγήκε μπροστά, καταφέρνοντας να μειώσει το σκορ στο 89ο λεπτό.

Εκεί, κάπως, ένα άγχος παρουσιάστηκε στην ΑΕΛ, παρόλα αυτά, τέλος καλό όλα καλά, η ομάδα επέστρεψε στις νίκες, μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, ευελπιστώντας ότι με το νέο «αίμα» το συγκρότημα του Μπρούνο Μπαλταζάρ θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα νέο νικηφόρο σερί που θα αναπτερώσει ελπίδες, πιθανότητες, για εκπλήρωση του στόχου εξόδου στην Ευρώπη.

Υπάρχουν ακόμη αρκετά παιχνίδια, το έργο παραμένει πέρα μα πέρα δύσκολο, αλλά στην ΑΕΛ προσδοκούν πως οι παίκτες Τεξέιρα, Τόρρες, Ρομάν, Γκαμπιονέτα, θα δώσουν αυτή την ποιότητα και όλα αυτά τα στοιχεία που έλειψαν από την ομάδα μέχρι στιγμής, για να μπορέσει να είναι συνεπής και στα κρίσιμα, καθοριστικά, «καυτά» ραντεβού που θα ακολουθήσουν, δη τα ντέρμπι, όπου ακόμη δεν χαμογέλασαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οι γαλαζοκίτρινοι σε τέτοια…

Τα κέρδη, πάντως, που έχει αφήσει το διπλό στο Μακάρειο Στάδιο είναι ότι ο… «διεγραμμένος» Μαύρου, όπου ο Μπρούνο Μπαλταζάρ δεν τον υπολόγιζε το περασμένο καλοκαίρι, για ακόμη μία φορά, τώρα ως βασικός, έδειξε ο Κύπριος επιθετικός ότι αξίζει να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Πορτογάλου κόουτς, ενώ και στο ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθείς επιθετικός, Τεξέιρα, έκανε τη δουλειά του με το «καλησπέρα».

Επίσης, ο Τόρρες, ως βασικός και αυτός, έδειξε ότι μπορεί να ταλαιπωρήσει αρκετά τις αντίπαλες άμυνες, με τις επελάσεις του και τον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού της ΑΕΛ από τη δεξιά πτέρυγα.

Πλέον, το μυαλό όλων στην ΑΕΛ έχει στραφεί στο παιχνίδι της μεθεπόμενης Τετάρτης με τον Ερμή Αραδίππου στο Τσίρειο Στάδιο για την 23η αγωνιστική, όπου ο στόχος δεν είναι άλλος από τη συνέχιση των επιτυχιών.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top