ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΓ. ΝΑΠΑ: Κάποιος ψεύδεται για τον 34χρονο κρίσιμα τραυματία Κύπριο εργάτη

ΑΓ. ΝΑΠΑ: Κάποιος ψεύδεται για τον 34χρονο κρίσιμα τραυματία Κύπριο εργάτη

Δεν βρήκαν ακόμη άκρη οι Αρχές στην Ελ. Αμμόχωστο, σχετικά με το ατύχημα που συνέβη την Δευτέρα 29/1, όπου 34χρονος Κύπριος, απώλεσε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό από αφύλακτη βεράντα μπαλκονιού ύψους 3,5 περίπου μέτρων, σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντοπίζεται στην διαφωνία που προέκυψε μεταξύ των εργοδοτών και του οικογενειακού περιβάλλοντος του κρίσιμα τραυματία, αν ήταν ή όχι εργαζόμενος στο εν λόγω ξενοδοχείο.

Οι εργοδότες υποστηρίζουν πως ο 34χρονος, δεν εργαζόταν εκεί, ενώ από την άλλη, από το οικογενειακό του περιβάλλον λέγεται ότι εργαζόταν εκεί εδώ και τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Αντρέα Κωνσταντίνου, οι ισχυρισμοί και των δύο πλευρών διερευνώνται, ωστόσο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής  κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του 34χρονου τραυματία, ο κ. Κωνσταντίνου ανάφερε ότι συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μεταφέρθηκε λόγω της κρισιμότητας του.

Να σημειωθεί επίσης ότι, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μέσω ανακοίνωσής του, ζήτησε να διερευνηθεί μέχρι τέλους το νέο εργατικό ατύχημα στην Αγία Νάπα.
 
'Το εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 34χρονου στην Αγία Νάπα, αποτελεί μία περίπτωση που πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες, εφόσον υπάρχουν. Ταυτόχρονα όμως το γεγονός ότι η επιχείρηση ισχυρίζεται πως ο άνθρωπος αυτός δεν εργαζόταν εκεί, αποτελεί ένα ξεχωριστό ζήτημα προς διερεύνηση, με το ενδεχόμενο να πρόκειται για περίπτωση αδήλωτης εργασίας', αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.
 
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι, 'δεν αναφερόμαστε μόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά στα πλείστα περιστατικά ανθρώπων, που ιδιαίτερα στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο, εργάζονται ανασφάλιστοι, κατά παράβαση της νομοθεσίας. Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι η πιο τρανταχτή περίπτωση των θυμάτων της οικονομικής κρίσης, που η ανάγκη για επιβίωση τους σπρώχνει να αποδεχτούν εργασία χωρίς να έχουν κατοχυρωμένο κανένα εργασιακό δικαίωμα που τους παρέχει ο νόμος'.
 
Τέλος, σημειώνεται ότι καλούν τους αρμόδιους φορείς και ιδίως το Υπουργείο Εργασίας να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά, τόσο με το συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και με το μείζον ζήτημα της αδήλωτης εργασίας.

Μαρινέλλα Παναγιώτου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top