ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με… περίπατο στα ημιτελικά

Με… περίπατο στα ημιτελικά

Μετά το 1-0 στη Νέα Σμύρνη στο πρώτο παιχνίδι, ο Πανιώνιος κέρδισε και στην έδρα της Λαμίας (1-4), καταφέρνοντας να πάρει… πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με δυο γκολ από τον Ντουρμισάϊ που σκόραρε στην πρώην του ομάδα, ένα από τον Μασούρα και ένα από τον Λάμπρου στις καθυστερήσεις, ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει εύκολα τη νίκη επί της Λαμίας και «σφράγισε» την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου μετά από 18 χρόνια! Μείωσαν σε 1-2 στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι με τον Βάντερσον, ωστόσο δεν ήταν… αρκετό.

Με… φόρα ο Πανιώνιος!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει από νωρίς το θέμα πρόκρισης, όπου μόλις στο 12’ λεπτό απείλησε με τον Σπιριντόνοβιτς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα είχε ακόμα μια καλή στιγμή, ο Μασούρας έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από δεξί δοκάρι του Μελίσσα.

Ότι δεν έγινε στις δυο αυτές φάσεις, έγινε τελικά στο 17’, όταν και ο Πανιώνιος κατάφερε να γράψει το 0-1. Συγκεκριμένα ο Βλάχος γύρισε την μπάλα στην περιοχή από τα δεξιά, ο Ντουρμισαϊ την κοντρόλαρε πανέμορφα ανάμεσα από τους Αναστασιάδη και Όμο, γύρισε το σώμα του και με ωραίο σουτ έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους.

Στο 28’ ο Πανιώνιος απείλησε εκ νέου, με τον Σαββίδη να μεταβιβάζει ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή για τον Μασούρα, με τον τελευταίο να την γυρίζει στον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος ωστόσο για λίγο δεν μπόρεσε να μπει στην φάση.

Τελικά, το 0-2 για τον Πανιώνιο ήρθε στο 31’ με σκόρερ τον Μασούρα. Συγκεκριμένα ο Ουάσινγκτον έβγαλε καταπληκτικά την μπαλιά για τον Σπιριντόνοβιτς, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να βγαίνει και να κάνει ασταθή απόκρουση, κάτι που επωφελήθηκε ο Μασούρας, ο οποίος στην κενή εστία, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Αιφνιδίασε τον Κότνικ ο Βάντερσον

Από την άλλη πλευρά, η Λαμία προσπάθησε να ξανά μπει στο ματς, όπου αρχικά απείλησε στο 39’ με ένα σουτ του Ασίγκμπα, ενώ στο 40’ κατάφερε να μειώσει σε 1-2, καθώς ο Βάντερσον κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Κότνικ, σουτάροντας στην κλειστή γωνία της εστίας του.

Ασταμάτητος ο Ντουρμισάϊ, γκολ και από τον Λάμπρου!

Μπορεί το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος να απόκτησε… διαδικαστικό χαρακτήρα με το 1-2 του πρώτου μέρους, ωστόσο ο Πανιώνιος μπήκε το ίδιο δυνατά, καταφέρνοντας στο 56’ να γράψει το 1-3!

Αρχικά έγινε αντεπίθεση από τους φιλοξενούμενους, με τον Ντουρμισάϊ να δίνει την μπάλα στον Σπιριντόνοβιτς ο οποίος μπήκε από τα αριστερά, σούταρε, ωστόσο ο Μελίσσας, έδιωξε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Σπιριντόνοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά, με τον Ντουρμισάϊ να πιάνει πανέμορφα την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και να κερδίζει τον πορτιέρε της Λαμίας.

Στο 61’ η Λαμία δημιούργησε μια καλή ευκαιρία, με τον Αναστασιάδη να κάνει την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Στη συνέχεια και με το σκορ να είναι στο 1-3 ο ρυθμός έπεσε αρκετά, ωστόσο ο Λάζαρος Λάμπρου κατάφερε στο 92’ να γράψει το τελικό 1-4, μετά από υποδειγματικό πλασέ, ολοκληρώνοντας με το καλύτερο τρόπο το αποψινό ματς για την ομάδα του.

Με δέκα από το 76’ η Λαμία

Με δέκα ποδοσφαιριστές συνέχισε από το 76’ και μετά η Λαμία. Και αυτό διότι ο Σαραμαντάς έκανε πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Αναστασόπουλο, ο οποίος δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ματς, ενώ ο τεχνικός της Λαμίας, Μπάμπης Τεννές, είχε ολοκληρώσει από νωρίς τις αλλαγές του.

Τα στοιχεία του αγώνα:

Λαμία: Mελίσσας, Πριντέτα (56’ Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Όμο (36’ Αναστασόπουλος), Μπλάζιτς, Πίτι, Τσούκαλος (46’ Καραγιάννης), Βάντερσον.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος (74’ Λάμπρου), Ουάσινγκτον, Σαββίδης, Μασούρας (58’ Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (65’ Νίλσεν)

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Viral το «εκατοστάρι» του πάτερ Ηρακλείδιου στο Παραλίμνι – Έτσι έφερε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης – Δείτε βίντεο



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top