ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ: Διατηρεί δεσμό με έναν εκ των καταζητούμενων εκτελεστών η Λετονή

ΦΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ: Διατηρεί δεσμό με έναν εκ των καταζητούμενων εκτελεστών η Λετονή

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης (13/02) η 32χρονη Λετονή, ύποπτη για τη δολοφονία του 47χρονου Ερνέστο Λεωνίδη που διεπράχθη την Τσικνοπέμπτη (08/02).

Του Χρήστου Ζήνωνος

Όπως είχαμε αναφέρει, εναντίον της 32χρονης διερευνάται υπόθεση συνέργειας μετά τη διάπραξη φόνου εκ προμελέτης και καταστροφής τεκμηρίου, ενώ διερευνάται εναντίον της και δεύτερη υπόθεση, που είχε καταγγελθεί πρόσφατα στην αστυνομία, σε σχέση με εκβιασμό και απαίτηση χρημάτων με απειλές, με σκοπό την κλοπή. Στη δεύτερη αυτή υπόθεση, φέρεται να εμπλέκεται και ο σύντροφος της, ένας εκ των καταζητούμενων για το φόνο του Λεωνίδη.

Εναντίον της 32χρονης Λετονής εκδόθηκε οκταήμερη κράτηση και για τις δυο υποθέσεις. Στην υποθεση των εκβιασμών, σύμφωνα με τα όσα ακουστήκαν στο δικαστήριο, η Λετονή φαίνεται να είχε κλειδιά διαμερίσματος το οποίο ήταν δηλωμένο ως γραφείο Ρώσου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, η ίδια διατηρεί σχέση με τον έναν εκ των τριών καταζητούμενων  για τον φόνο του Λεωνίδη.

Από τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, ο Ρώσος παραπονούμενος ήρθε σε σεξουαλική επαφή δυο φορές με γυναίκα που έκλεισε ραντεβού μέσω ερωτικής σελίδας, ενώ το διαμέρισμα ήταν αυτό που χρησιμοποίησε για τις πράξεις του.

Μαλιστά, την πρώτη φορά πλήρωσε 300 ευρώ ενώ τη δεύτερη 400. Όλα αυτά έγιναν, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τα έτη 2016 και 2018.

Όπως κατήγγειλε ο Ρώσος παραπονούμενος, μετά από λίγο καιρό τον πλησίασαν δυο άτομα και του έδειξαν σε tablet βίντεο που προέβαινε σε ερωτικές πράξεις.

Ο παραπονούμενος αναγνώρισε τον φίλο της Λετονής ως ένα από τα πρόσωπα που τον πλησίασαν για του δείξουν το ερωτικό βίντεο.

Ακολούθως ο Μουράτοφ (φίλος της Λετονής), έκανε ολοήμερο ταξίδι στην  Γερμάνια το 2016.

Ο Ρώσος παραπονούμενος, στην καταγγελία του, ανέφερε πως δέχθηκε τηλεφώνημα από γερμανικό αριθμό και του μίλησε ρωσόφωνος ο οποίος του ζήτησε 120 bitcoin για τα ροζ βίντεο.

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2018, σύμφωνα με τον παραπονούμενο, του έστειλαν email ζητώντας 25 bitcoin, που αντιστοιχούν σε 220 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα όπως τόνισε, οι εκβιαστές του, ήθελαν να κάνει κατάθεση σε τέσσερα διαφορετικά ηλεκτρονικά πορτοφόλια.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε στο δικαστήριο πως για την υπόθεση των εκβιασμών καταζητούνται άλλα δυο πρόσωπα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αποφάσισε την οκταήμερη κράτησή της 32χρονης για την υπόθεση των εκβιασμών αλλα και για την υποθεση του φόνου ενώ έγινας δυο διαφορετικες διαδικασίες.

Για τον φόνο προκύπτει πως 15 λεπτά μετά από τη διάπραξη,της τηλεφώνησε ταραγμένος 25χρονος συλληφθέντας για να μετακινήσει το όχημα, χωρίς να της δώσει εξηγήσεις.

Η ίδια πήγε πεζή, αφού στάθμευσε σε κοντινό σημείο διότι όπως ισχυρίζεται είδε αστυνομία και σκέφτηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και πήρε το όχημα ενώ στη συνέχειαβρέθηκε σε ξενοδοχείο της Λεμεσού όπου παρέδωσε τα κλειδιά στον καταζητούμενο.

Το όχημα εντοπίστηκε έξω από το γραφείο ενοικιάσεως την Παρασκευή (9/2), με τους ερευνητές της υπόθεσης να ψάχνουν το πως βρέθηκε εκεί.

Κατά την σύλληψή τη η Λετονή δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το που βρίσκεται ο φίλος της, ένας εκ των τριών καταζητούμενων.

Η ίδια μάλιστα για την υπόθεση του φόνου δηλώνει αθώα και ότι ήταν μια απλή γραμματέας. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top