ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: «Συνεχίζουμε δυναμικά» - Από τον απολογισμό στον προγραμματισμό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: «Συνεχίζουμε δυναμικά» - Από τον απολογισμό στον προγραμματισμό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κυρίας Ιωάννας Παναγιώτου, του πρώην Δημάρχου Στροβόλου κύριου Λάζαρου Σαββίδη, του Δημοτικού Συμβούλιο, υπαλλήλων του Δήμου Στροβόλου, δημοσιογράφων και πολιτών, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου έγινε σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του απολογισμού για το έργο που διετέλεσε ο Δήμος Στροβόλου το 2017, καθώς και ο προγραμματισμός για το 2018.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου, κύριος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, έδωσε έμφαση στους τέσσερις βασικούς άξονες στους οποίους κινείται το πρόγραμμα του Δήμου, τον ανθρωποκεντρισμό, την κοινωνική πολιτική, την πράσινη ανάπτυξη, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Το 2017 ο Δήμος Στροβόλου έγινε η πρώτη πράσινη πόλη της Κύπρου και η πρώτη Τοπική Αρχή παγκύπρια που έλαβε την πιστοποίηση Green Offices.

Ο Δήμος, το 2017 καθιέρωσε την «Ανοικτή Πόρτα» κατά την οποία το γραφείο του Δημάρχου βρίσκεται ανοικτό για τους δημότες κάθε Παρασκευή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα για τον Δήμο Στροβόλου έχει ο αθλητισμός και ο πολιτισμός.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου μεταξύ άλλων παρουσίασε το κομβικό ζήτημα της Λεωφόρου Τσερίου για την οποία κατάφερε να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ κυβέρνησης και Δήμου για την ανάπλαση της.

Εξίσου σημαντικής βαρύτητας για τον Δήμο Στροβόλου, όπως είπε και ο Δήμαρχος, αποτελεί και η ανάπτυξη του Παλαιού Πυρήνα με τη δημιουργία πλατείας, η οποία θα σηματοδοτεί την ένωση του Νέου με τον Παλαιό Στρόβολο, με βασικό στόχο να αποτελέσει κεντρικό σημείο συνάθροισης των κατοίκων του Στροβόλου - και όχι μόνο - και παράλληλα, να φιλοξενήσει υπαίθριες εκδηλώσεις.

Από τον απολογισμό του 2017, ο δήμαρχος μετέβη στον προγραμματισμό του 2018, όπου βασικό μέρος του προγράμματος του Δήμου Στροβόλου αποτελεί η αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικών φωτισμού, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα του Δήμου, με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, η αναβάθμιση του δημοτικού πάρκου Αγίου Δημητρίου και του γραμμικού πάρκου καθώς και η αναβάθμιση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου μέσω μίας σειράς βελτιωτικών έργων στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Στο άμεσο πλάνο είναι η υπογραφή και υλοποίηση μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Στροβόλου στον περιβάλλοντα χώρο στάθμευσης του γηπέδου ΓΣΠ.

Της παρουσίαση του δημάρχου ακολούθησε χαιρετισμός από την Επίτροπο Περιβάλλοντος κυρία Ιωάννα Παναγιώτου.

Την παρουσίαση μπορείτε να την κατεβάσετε και σε ανοικτό αρχείο από τον ακόλουθο σύνδεσμο https://we.tl/wNIM9AysZw.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top