Προειδοποίηση για 'δεύτερο Χαλέπι' στην Γιούτα

Προειδοποίηση για 'δεύτερο Χαλέπι' στην Γιούτα

Η κλιμακούμενη μάχη για τον πολιορκημένο συριακό θύλακο της Ανατολικής Γούτα μπορεί να εξελιχθεί σε μια επανάληψη της μάχης για το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας όπου επί μήνες μαίνονταν οι συγκρούσεις στα τέλη του 2016, δήλωσε σήμερα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ένα δεύτερο Χαλέπι και ελπίζω πως έχουμε διδαχθεί απ' αυτό», είπε ο ντε Μιστούρα στο Ρόιτερ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση.

Παράλληλα η Γαλλία δήλωσε σήμερα ότι ο βομβαρδισμός της Ανατολικής Γούτα από φιλοκυβερνητικές συριακές δυνάμεις ισοδυναμεί με σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και ζήτησε να υπάρξει εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους.

Από ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση, ο Μακάριος Δρουσιώτης σηκώνει το γάντι που του πέταξε η Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας πως η καθυστέρηση στην κατάθεση των στοιχείων δεν οφείλεται σε υπεκφυγή, αλλά σε βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.