ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων – «Δεν απολύεται κανείς γιατί χρωστά…»

ΚΥΠΡΟΣ: Απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων – «Δεν απολύεται κανείς γιατί χρωστά…»

Η είδηση περί απόλυσης μεγάλου αριθμού υπαλλήλων του Συνεργατισμού, είναι από την Τρίτη (20/02) κυρίαρχο θέμα συζήτησης σε τραπεζικούς κύκλους και όχι μόνο.

Αρχικά έγινε λόγος για 24 απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων με προβληματικά δάνεια, ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν επιβεβαιώνεται επισήμως. Το μόνο δεδομένο είναι ότι εντός της ημέρας (21/02) δόθηκαν επιστολές απόλυσης.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα για να ζητήσει επίσημη ενημέρωση, αλλά και να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς λόγοι για τις απολύσεις. Βρισκόμαστε, λοιπόν, σε αναμονή για επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

Πάντως, η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) με εγκύκλιό της κάνει λόγο για παράτυπες απολύσεις υπαλλήλων με λογαριασμούς που είχαν πρόβλημα (μη εξυπηρετούμενα δάνεια).

«Δεν απολύεται κανείς γιατί χρωστά» σημειώνεται στην εγκύκλιο και προστίθεται ότι θα έπρεπε να γίνει έρευνα γιατί δόθηκαν υψηλά ποσά ως δάνεια στους συγκεκριμένους υπαλλήλους κι όχι να διώκονται οι τελευταίοι.

Γίνεται ακόμη λόγος για πειθαρχική διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί για τους εν λόγω υπαλλήλους κι όχι αιφνιδιαστικές απολύσεις.

Η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων μιλά ακόμη για «πρωτοποριακά αντιεργατικά βήματα που φέρουν την σφραγίδα της κυβέρνησης», αφού ο Συνεργατισμός ανήκει στο κράτος.

Η ΕΤΥΚ προειδοποιεί «έγκαιρα, συνειδητά και υπεύθυνα ότι δεν θα ανεχθεί ετσιθελικές αποφάσεις αλλά θα προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, μη αποκλειόμενης της απεργίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top