ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Η μικρότερη ποινή στην απόπειρα δολοφονίας» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Η μικρότερη ποινή στην απόπειρα δολοφονίας» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το κύριο θέμα στον τ/κ Τύπο σήμερα είναι η απόφαση του «επαρχιακού δικαστηρίου» Λευκωσίας χθες για τους έξι, που καταδικάσθηκαν σε ποινή φυλάκισης για τα επεισόδια στις 22 Ιανουαρίου έξω από την Αφρίκα και τη «βουλή». Αναφορές γίνονται επίσης στις δηλώσεις για την κρίση για το φυσικό αέριο από τον Τ/κ ηγέτη και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τη μετάβαση του «υπουργού εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι στην Ιταλία και τις επαφές που είχε εκεί, καθώς και σε θέματα εσωτερικής επικαιρότητας.

H «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Η μικρότερη ποινή στην απόπειρα δολοφονίας» γράφει ότι οι έξι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στις 22 Ιανουαρίου καταδικάστηκαν από 2 έως 6 μήνες φυλάκιση και η «αστυνομία» και το «δικαστήριο» τους προστάτευσε. Προσθέτει ως σχόλιο ότι αυτές οι ποινές δεν είναι αποτρεπτικές, αλλά τουναντίον ενθαρρυντικές. Γράφει επίσης ότι η «αστυνομία» έλαβε αυστηρά μέτρα ασφαλείας και γύρω από το «δικαστήριο» υπήρχε ανθρώπινη αλυσίδα από «αστυνομικούς». Στο άλλο θέμα του πρωτοσέλιδου γράφει ότι «έβρεχε» αντιδράσεις για την απόφαση του «δικαστηρίου» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Έγιναν άνω κάτω τα σχέδια του νότου» γράφει ότι η νέα τουρκική navtex που θα ισχύει μέχρι τις 10 Μαρτίου αναστάτωσε τα σχέδια των Ε/κ που πέρασαν σε κόκκινο συναγερμό και θα προχωρήσουν και πάλι σε ενέργειες προς τα ΗΕ και την ΕΕ. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφίες από τους έξι καταδικασθέντες για τα επεισόδια της 22ης Ιανουαρίου και σημειώνει ότι τα άλλα εννέα άτομα που αναζητούνταν, ακόμα δεν έχουν εντοπισθεί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το δημοτικό σχολείο στο Κιόνελι εκσυγχρονίζεται.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Περιφρόνησαν την ανθρώπινη ζωή» αναφέρεται στην ανακοίνωση της απόφασης του «δικαστηρίου» για τους έξι, δημοσιεύοντας χωριστά τις φωτογραφίες, την ποινή και το αδίκημα για το οποίο καταδικάσθηκαν. Αλλού γράφει για τον "πόνο" της Κύπρου για το φυσικό αέριο και δημοσιεύει τις δηλώσεις Αναστασιάδη και Ακιντζί χθες για την κρίση στο τεμάχιο 3. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του διευθυντή της εταιρείας Τ&Τ που διαχειρίζεται το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου για την επιτάχυνση των εργασιών δημιουργίας νέου τερματικού και αεροδιαδρόμου και την πληρωμή των οφειλών προς τον φόρο.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Εξι διαδηλωτές θα μπουν φυλακή» αναφέρεται επίσης στην απόφαση του «δικαστηρίου» για τους καταδικασθέντες για τα επεισόδια στις 22/1. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι κάθε φορά που βρέχει, ο δρόμος διαφυγής από το Κιόνελι προς την Κερύνεια πλημμυρίζει και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία που λήφθηκε χθες. Αλλού αναφέρεται σε διεθνή πρωτοβουλία Οζερσάι.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Υπήρξε αδίκημα έναντι στην κοινωνία» αναφέρεται στο αιτιολογικό της απόφασης που ανέγνωσε για την υπόθεση εναντίον των έξι για τα επεισόδια έξω από την "Αφρίκα" και τη «βουλή», ο «δικαστής», Τατζάν Ρεϊνάρ. Αλλού γράφει για μυστική συνάντηση στην Ιταλία για την κρίση με το φυσικό αέριο μεταξύ Οζερσάι και Πινέλλι. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει δηλώσεις κατοίκων της Αχερίτου που ήρθαν την δεκαετία του 70 από την Τουρκία και οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ Κυπρίων και των εκ Τουρκίας, αλλά ο πραγματικός διαχωρισμός είναι κομματικός (προκαλείται από τα πολιτικά κόμματα).

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top