ΠΕΓΕΙΑ: Έπεσε φως για τα τέσσερα σπασμένα ανθρώπινα κρανία

ΠΕΓΕΙΑ: Έπεσε φως για τα τέσσερα σπασμένα ανθρώπινα κρανία

Στην Βυζαντινή περίοδο τοποθετούνται χρονικά τα οστά που εντοπίστηκαν στην αρχαία εκκλησία της Χρυσοσπηλιώτισσας στις Πάνω Αρόδες την Πέμπτη (22/02).

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα μέλη της αστυνομικής δύναμης του αστυνομικού σταθμού Πέγειας που ειδοποιήθηκαν για το εύρημα επισκέπτριας, αφού πρώτα έκαναν επιτόπια εξέταση, ενημέρωσαν το Τμήμα Αρχαιοτήτων Πάφου.

Οι αρχαιολογικές εκτιμήσεις που έγιναν την Παρασκευή (23/02) κάνουν λόγο για οστά που τοποθετούνται στον 14ο αιώνα μ.Χ., δηλαδή τη Βυζαντινή περίοδο.

Τα όστα βρίσκονταν θαμμένα μεταξύ του δαπέδου και του πέτρινου τοίχου της εκκλησίας. Πρόκειται για τέσσερα σπασμένα κρανία και ένα κομμάτι οστού.

Φάνης Μακρίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

Άμεσα και με αποφασιστικότητα αντέδρασε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας δήλωσε την Τρίτη, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ένα από τα πλέον σημαντικά έργα είναι η εγκατάσταση κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην Κισσόνεργα ύψους €14,7 εκατ., έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπως είπε.

BEST OF TOTHEMAONLINE