ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποφασισμένη να… «σπάσει το ρόδι» για να μειώσει τη διαφορά!

Αποφασισμένη να… «σπάσει το ρόδι» για να μειώσει τη διαφορά!

Πανέτοιμη για το πιο σημαντικό παιχνίδι της – μέχρι το επόμενο – είναι η ΑΕΛ, η οποία το απόγευμα της Κυριακής (25/02, 16:00) υποδέχεται την Ανόρθωση και θέλει πάση θυσία τη νίκη, όχι μόνο για να παραμείνει «ζωντανή» και με αξιώσεις στο «κόλπο» της Ευρώπης, αλλά και για να αυξήσει τις πιθανότητες της, αφού αν κερδίσει, θα μειώσει τη διαφορά από την «Κυρία» στους δύο πόντους!

Εννοείται βέβαια πως η ισοπαλία δεν θα είναι αρνητικό αποτέλεσμα για την ΑΕΛ, όπως πολλοί νομίζουν, αν και σε αυτή την περίπτωση θα ξεφύγει η ΑΕΚ αν νικήσει την Πάφο, όμως τουλάχιστον θα παραμείνει στο -5 η διαφορά από την ομάδα της Αμμοχώστου και με δέκα ντέρμπι να απομένουν, τα πάντα μπορεί να συμβούν και να ανατραπούν.

Στην ΑΕΛ πάντως, είναι αποφασισμένοι να… «σπάσουν το ρόδι» και όχι να συμβιβαστούν με το Χ, κερδίζοντας το πρώτο τους ντέρμπι στο φετινό πρωτάθλημα και σε καμία περίπτωση δεν έχουν στο μυαλό τους δύο αποτελέσματα, αλλά μόνο τη νίκη, η οποία μοιάζει με μονόδρομο, αφού εκτός από τα βαθμολογικά και αγωνιστικά οφέλη, θα «ζεστάνει» για τα καλά και τον κόσμο της Λεμεσιανής ομάδας, αφού θα του δώσει επιπλέον κίνητρο ενόψει των πλέι-οφ και ακόμα και οι πιο δύσπιστοι, θα πειστούν πως αυτή η ομάδα μπορεί να τους ταξιδέψει και το επόμενο καλοκαίρι στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπρούνο Μπαλταζάρ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, αλλά προβληματίζεται για το γεγονός πως έξι βασικές του μονάδες είναι στο όριο των κίτρινων καρτών και κινδυνεύουν να χάσουν το ντέρμπι της πρεμιέρας της Β΄ φάσης με αντίπαλο τον Απόλλωνα.

Πρόκεται για τους Βοζίνια, Αϊρόσα, Γουίλερ, Φιντέλις, Σίλβα και Αβραάμ, οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να προστατευτούν, όμως η σημασία του αγώνα με την Ανόρθωση, δεν δίνει στον Πορτογάλο τεχνικό αυτή την πολυτέλεια.

Πάντως, θεωρείται απίθανο να είναι όλοι στο αρχικό σχήμα. Ο Αϊρόσα συμπεριλήφθη στην αποστολή, όμως αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού τις προηγούμενες ημέρες και μόνο σίγουρη δεν είναι η συμμετοχή του.

Λογικά, ο Μπαλταζάρ θα παρατάξει την ΑΕΛ με σύστημα 4-2-3-1, με τον Βοζίνια κάτω από τα δοκάρια, τον Αϊρόσα ή τον Χάρη Κυριάκου στο δεξί άκρο της άμυνας και έναν εκ των Γουίλερ-Αβραάμ στο αριστερό άκρο.

Στο κέντρο της άμυνας θα είναι το δίδυμο Λαφράνς, Μιτρέα, στη μεσαία γραμμή οι Σοάρες και Σίλβα (ή Φιντέλις), με τον Γκαμπιονέτα σε ρόλο επιτελικού μέσου (ή τον Σίλβα, αν αγωνιστεί στον άξονα ο Φιντέλις).

Από εκεί και πέρα, υποψήφιοι για τα άκρα της επίθεσης είναι οι Τόρες, Ρομάν, Μπενίτεθ, αλλά και ο Αβραάμ αν δεν αγωνιστεί στην άμυνα, ενώ στην κορυφή της «γραμμής κρούσης» θα βρίσκεται ο Νταβίντ Τεξέιρα.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «Στόχος η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας»

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «Στόχος η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας»

«Στόχος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να υπάρχει συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, από το λιμάνι της Λάρνακας στη Λωρίδα της Γάζας», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top