ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ και… η κορυφή πήρε «φωτιά»

Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ και… η κορυφή πήρε «φωτιά»

Η κορυφή παίρνει «φωτιά» στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας., τρεις μόλις αγωνιστικές πριν από τη λήξη.

Στο πλαίσιο της 17ης  και τρίτης αγωνιστικής του Ομίλου 1-4 η Τεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε στο ντέρμπι την Ανόρθωση με 3-2 σετ  και ήταν η κερδισμένη της αγωνιστικής.  Πλέον η απόσταση της πρωτοπόρου Ανόρθωσης από την τρίτη Τεχνοοικία ΑΕΚ είναι μόλις δυο πόντοι.

Ο Απόλλων ήταν ο κυρίαρχος στο ντέρμπι της Λεμεσού αφού για Τρίτη σερίφορά κέρδισε την Robo Markets ΑΕΛ με 3-0 σετ. Για τις θέσεις 5-8 θα γίνει μάχη πρωτιάς μεταξύ Αναγέννησης Δ. και Ολυμπιάδας Ν. Οι δυο ομάδες κέρδισαν εύκολα με 3-0 το ΘΟΙ Αυγόρου εκτός και τον Εθνικό Λατσιών αντίστοιχα.

 ΘΕΣΕΙΣ 1-4
Μίλησε τελευταία η Τεχνοοικία ΑΕΚ
«ΚΙΤΙΟΝ»: ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ   3-2 (25-22, 17-25, 18-25, 25-17, 21-19)
Δραματικό ήταν το ντέρμπι της 17Ης και τρίτης αγωνιστικής του ομίλου  1-4 μεταξύ Τεχνοοικία ΑΕΚ και Ανόρθωσης στο «Κίτιον». Οι δυο ομάδες είχαν εναλλασσόμενη υπεροχή με συνεχείς ανατροπές και τελικά η Τεχνοοικία ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 σετ σε δυο ώρες και 23 λεπτά. Η ομάδα της Λάρνακας μείωσε στους δυο πόντους την απόσταση από την κορυφή και υποχρέωσε την Ανόρθωση στην πρώτη της ήττα μετά από 13 αγώνες.


Η Τεχνοοικία ΑΕΚ «έβαλε τα καλά της » στο πρώτο σετ και κατόρθωσε απέναντι σε μια σφριγηλή και πολύ καλή Ανόρθωση να πάρει το ψυχολογικό προβάδισμα κερδίζοντας με 25-22. Ο αγώνας ήταν πολύ ανταγωνιστικός και πρόσφερε συγκινήσεις.

Αποφασισμένη για όλα ήταν οι παίκτριες της Ανόρθωσης στο δεύτερο σετ. Η «Μεγάλη Κυρεία» επιβλήθηκε στο παρκέ του «Κίτιον» απέναντι στις «κιτρινοπράσινες» που εμφάνισαν προβλήματα και έκλεισαν το σετ με 17-25 ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 1-1 σετ.

Το γύρισε
Η ισοφάριση έδωσε αέρα στην Ανόρθωση που στο τρίτο σετ συνέχισε να παίζει καλύτερα και αφού σταμάτησε τα ατού της Τεχνοικία ΑΕΚ, πήρε διαφορά στο σκορ. Αυτό είχε ως συνέπεια να πάρει και ψυχολογία κερδίζοντας με 18-25 και ανέκτησαν το προβάδισμα σε ένα κρίσιμο σημείο του ντέρμπι 1-2 σετ.

Ξανά στο κόλπο
Ξανά στο κόλπο της νίκης μπήκε η Τεχνοοικία ΑΕΚ, που περιόρισε τα λάθη της και έλεγξε τον αγώνα στο τέταρτο σετ. Μοιραία, οι «κιτρινόπρασινες» κέρδισαν με 25-17 απέναντι στις «γαλανόλευκες» που δεν συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και ισοφάρισαν το ντέρμπι σε 2-2.

Στο τάι – μπρέϊκ ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός αφού καμιά από τις δυο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει. Μετά από σκληρή μάχη και αγώνα 31 λεπτώνη Τεχνοοικία ΑΕΚ κέρδισε με 21-19 και τον αγώνα με 3-2 σετ.

ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ(Λ. ΧΟΛΟΣΙ): 
Στυλιανού, Καρπεντιέρ, Ιωάννου, Μάγκντιτς, Ριπνάγια, Ριαλά – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Σταυρινίδου,Βασιλείου, Καετάνο, Μπούραζερ, Μπρατούνχινα- Λίμπερο:  Δαϋίδ. – Αλλαγές: Ιωάννου.

Κυρίαρχες οι «Θεές»
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ: ΑΠΟΛΛΩΝ – Robo Markets  ΑΕΛ  3-0 (25-22,25-19, 25-20)
Κυρίαρχες για τρίτο σερί Λεμεσιανό ντέρμπι ήταν ο Απόλλων που μέσα στην «Απόλλων Αρένα» δεν…χαρίστηκε στην Robo Markets ΑΕΛ και την υπέταξε με 3-0 σετ. Ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι και άρεσε στους φίλους του βόλεϊ. Ο Απόλλων με 42 βαθμούς βρίσκεται κοντά στην κορυφή.
Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το πρώτο σετ με τις δυο Λεμεσιανές ομάδεςν α διεκδικούν το σετ. Τελικά, οι «γαλάζιες» φάνηκαν πιο ψύχραιμες κερδίζοντας με 25-22 και προηγήθηκαν με 1-0.

Ο Απόλλων παρουσιάστηκε ανώτερος στο δεύτερο σετ, κάτι που επέτρεψε στην ομάδα του Στέργιου Φραγκέσκου να ελέγξει το παιχνίδι και να κερδίσει με 25-19 βάζοντας πίεση στις «γαλαζοκίτρινες».

Πολύ ενδιαφέρον ήταν το τρίτο σετ με τις «γαλαζοκίτρινες» να παλεύουν για να μπουν ξανά στον αγώνα. Ωστόσο, οι «γαλάζιες» κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό, να κερδίσουν 25-20 και να πάρουν το τρίποντο.

ΑΠΟΛΛΩΝ(ΣΤ. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ): Στυλιανού, Μπρλέτιτς, Ι. Λεωνίδου, Ντουντνίκοβα, Μανίταρου,Χαραλάμπους – Λίμπερο: Ε. Λεωνίδου. – Αλλαγές: Ζακχαίου.

Robo Markets  ΑΕΛ(ΣΠ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ): Κωνσταντινίδου, Κχαταρασβίλι, Σιακκίδου, Παύλου, Σπύρου, Βόρονα – Λίμπερο: Κυπριανού.

Η βαθμολογία είναι: 1. Ανόρθωση 43,  2. Απόλλων 42, 3. Τεχνοοικία  ΑΕΚ 41, 4. Robo Markets ΑΕΛ 23.

ΘΕΣΕΙΣ 5-8
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε
ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΥΓΟΡΟΥ: ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ 0-3 (10-25,13-25,14-25)
Σε στιλ… προπόνησης η Αναγέννηση Δερύνειας πέρασε από την Τεχνική Σχολή Αυγόρου με 0-3 σετ και διατηρήθηκε στην 1η θέση του Ομίλου 5-8. Οι «πράσινες» έπαιξαν ωραίο βόλεϊ σε όλο τον αγώνα απέναντι στις «μελανόλευκες» που έκαναν μέτρια εμφάνιση και έμειναν στην τρίτη θέση του Ομίλου με 09 βαθμούς. Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 95 θεατές.

Η Αναγέννηση δεν άφησε πολλά περιθώρια στο ΘΟΙ να πιστέψει ότι μπορούσε να διεκδικήσει τα δυο πρώτα σετ. Οι «πράσινες» επιβλήθηκαν με10-25 και 13-25 και «έγραψαν» το 0-2 σετ.

Τα ίδια δεδομένα και στο τρίτο σετ με την Αναγέννηση να επιβάλλεται 14-25 και να λείνει τον αγώνα κερδίζοντας με 0-3 σετ.

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ(Λ. ΝΟΒΑΚΟΦ): Χαραλάμπους, Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνου, Τζιανουδάκη, Μιχαήλ, Χρίστου – Λίμπερο: Κούτα. – Αλλαγές: Νικόλα, Κάρυου.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (Λ. ΛΟΙΖΟΥ): Γκρίμπαν, Δημητρίου, Μπράουν, Μάγνι, Ευσταθίου, Αντωνίου – Λίμπερο 1 Οικονόμου Λίμπερο 2: Παρπούνα. – Αλλαγές: Xατζηθωμά.

Δεν άφησε περιθώρια
ΣΑΛΑ ΝΕΑΠΟΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.  – ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. 3-0 (25-12, 25 -16, 25-18)
Ανώτερη σε όλους τους τομείς, η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως κέρδισε στη Σάλα «Νεάπολη – Επιστροφή» τον Εθνικό Λατσιών με 3-0 σετ και διεκδικεί την πρώτη θέση του Ομίλου 5-8. Οι παίκτριες της προσφυγικής ομάδας ήταν σοβαρές απέναντι σε ένα αξιόμαχο Εθνικό Λατσιών.

Η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως παίζοντας αποφασιστικά επιβλήθηκαν στα δυο πρώτα σετ με 25-12 και 25-16 και έβαλαν γερές βάσεις νίκης απέναντι στις φιλότιμες παίκτριες του Εθνικού Λατσιών. Αντίθετα, ο Εθνικός ήταν καλύτερος και άσκησε πίεση στην Ολυμπιάδα, αλλά η εμπειρία της ομάδας του Χρ. Σιαντρή μέτρησε και η Ολυμπιάδα κέρδισε με 25-18 κερδίζοντας τον αγώνα με 3-0 σετ.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.(ΧΡ. ΣΙΑΝΤΡΗΣ):Γ. Μαραγκού,  Ντίπερν,  Κολοκοτρώνη,  Οικοπνομίδου, Χαραλάμπους, Κωνσταντίνου, Λίμπερο: Xρ. Μαραγκού.

ΕΘΝΙΚΟΣ Λ.(ΕΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ): Λουκά, Τίλεϊ, Χριστοδούλου, Σολωμή, Φραγκιαδάκη, Κωνσταντίνου – Λίμπερο: Δαϋίδ. – Αλλαγές: Ττέκκη.

Η βαθμολογία είναι:1.  Αναγέννηση Δ. 24, 2. Ολυμπιάδα Ν. 22, 3. ΘΟΙ Αυγόρου 09, 4. Εθνικός Λ. 00.

Λεζ. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάρνακας κέρδισε και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top