ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο… ρελαντί και με καρέ- «φωτιά» ο Ολυμπιακός

Στο… ρελαντί και με καρέ- «φωτιά» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έπαιξε… όσο χρειάστηκε κόντρα στην Μπάμπεργκ κι έφτασε στην πέμπτη σερί νίκη του στην Euroleague (87-79) με την τετράδα των Σπανούλη, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και ΜακΛιν να κυριαρχεί. Σταθερά σε τροχιά 2ης θέσης.

Έκανε τη… δουλειά ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπάμπεργκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ακριβώς όσο χρειάστηκε για να πάρουν το ματς, να ανέβουν στο 18-7 και να παραμείνουν στη 2η θέση μαζί με τη Φενέρμπαχτσε. Από την άλλη, στο ντεμπούτο του Μπάνκι, οι Γερμανοί υποχώρησαν στο 9-16. Να θυμίσουμε πως, για την 26η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα έχει ακόμη ένα εντός έδρας ματς, κόντρα στην Μπαρτσελόνα (15/3).

 

Δυναμικά μπήκαν στο παρκέ οι «ερυθρόλευκοι» και προηγήθηκαν γρήγορα με 10-3 έχοντας ως σημείο αναφοράς τις συνεργασίες Σπανούλη (3ασ.)-Μιλουτίνοφ (6π.). Με επτά σερί πόντους του Χίκμαν, η Μπάμπεργκ πλησίασε σε 12-10, αλλά ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, όπως το ξεκίνημα: έσφιξε την άμυνα, βρήκε σκορ και διαμορφώθηκε στο 27-19.

Το δεύτερο δεκάλεπτο, πάντως, άνηκε στους Γερμανούς. Ο Λο αποδείχθηκε κομβικός, αφού ισοφάρισε αρχικά σε 29-29 με δύο τρίποντα για την ομάδα του. Ακόμη κι όταν τα δύο σουτ του Τιλί άνοιξαν τη διαφορά για τους Πειραιώτες (38-31), η Μπάμπεργκ είχε αντίδραση. Ο Λο «μίλησε» ξανά, το σερί 0-9 διαμόρφωσε γερμανικό προβάδισμα (38-40), ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 42-42.

Αποφασισμένοι μπήκαν οι Πειραιώτες στο δέυτερο μέρος. Ο Μιλουτίνοφ επέβαλε ξανά την κυριαρχία του στις ρακέτες για το 53-47, ενώ η «ερυθρόλευκη» άμυνα ήταν εξαιρετική. Με προσωπικές προσπάθειες, ο Πρίντεζης διαμόρφωσε εκ νέου διψήφια διαφορά (62-49, στο 27′) για τον Ολυμπιακό. Ο Ράιτ έδωσε λύσεις με μακρινά σουτ και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Μπάμπεργκ να μειώνει στο -8 (69-61).

Οι δυο ομάδες… αντάλλαζαν χτυπήματα στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου (73-67, στο 33′), αλλά οι «ευρθρόλευκοι» είχαν τον τρόπο να διατηρούνται σε απόσταση ασφαλείας. Ο ΜακΛιν ήταν ο παίκτης που είχε τις απαντήσεις σε κάθε καλάθι της Μπάμπεργκ (84-74, στο 37′) και τελικά η επικράτηση των γηπεδούχων ήρθε με σκορ 87-79.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 42-42, 69-61, 87-79

Ο MVP: Ο Ολυμπιακός είχε μία τετράδα παικτών που κυριάρχησε στο παρκέ και συνεισέφερε σε διαφορετικά σημεία του αγώνα. Ο Βασίλης Σπανούλης τέλειωσε το ματς με 17 πόντους και 8 ασίστ, ενώ οι Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης και ΜακΛιν σημείωσαν από 16 πόντους και είχαν εύκολο… έργο κόντρα στους ψηλούς της Μπάμπεργκ.

 

Ο Σκληρός: Το πάλεψε ο Ντορέλ Ράιτ για την Μπάμπεργκ κι έδειξε ξανά πως είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου. Σε 31′ συμμετοχής, είχε 23 πόντους (6/11 3π.) και 6 ριμπάουντ.

Ο Αόρατος: Απαρατήρητος πέρασε ο Λούκα Στάιγκερ στα 12:54 που αγωνίστηκε. Έμεινε άποντος, ενώ δίστασε να πάρει και κάποια τρίποντα που αποτελούν τη… σπεσιαλιτέ του.

Ο Πεσμένος: Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ δεν έδωσε αυτά που συνηθίζει στην Μπάμπεργκ. Είχε 6 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά συνολικά έχασε τις περισσότερες μάχες στις οποίες μπήκε.

Η Στιγμή: Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτό που μετέτρεψε ένα κλειστό ματς (42-42) σε ένα παιχνίδι, του οποίου ο ρυθμός ελεγχόταν εξ ολοκλήρου από τους γηπεδούχους. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν σοβαρά προβλήματα στο… δρόμο για τη νίκη.

Highlight το κλέψιμο του Τζαμέλ ΜακΛιν και το κάρφωμα στον αιφνιδιασμό προ του Ντάνιελ Χάκετ, στην τέταρτη περίοδο.

Η Γκέλα: Χωρίς τον Ντέγιαν Μούσλι, η Μπάμπεργκ έχασε μεγάλο κομμάτι της δύναμής της στη ρακέτα. Αυτό φάνηκε τόσο στις μάχες αμυντικά απέναντι σε Μιλουτίνοφ, ΜακΛιν και Πρίντεζη, όσο και στα ριμπάουντ που τις περισσότερες οι Γερμανοί ηττήθηκαν κατά κράτος.

Η Διαιτησία: Μπολτάουζερ, Χιμένεθ και Κόλιενσιτς προκάλεσαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παράπονα των ανθρώπων της Μπάμπεργκ, αλλά οι αποφάσεις τους δεν έκριναν την έκβαση του αγώνα.

Η Εξέδρα: «Ζεστή» ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ από περισσότερους από 8.000 οπαδούς του Ολυμπιακού. Μάλιστα, οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» αποθέωσαν τον Ντάνιελ Χάκετ πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top