H ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της κοκαΐνης- Δεν πάει το μυαλό σας

H ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της κοκαΐνης- Δεν πάει το μυαλό σας

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας μας γνωστοποιεί με τη νέα μελέτη του την ευρωπαϊκή πόλη που η κοκαΐνη δίνει και παίρνει.

Η Ισπανία είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και η Βαρκελώνη ακόμη δημοφιλέστερος, μόνο που τελικά υπάρχουν και κρυμμένοι λόγοι πίσω από την ταξιδιωτική της απήχηση.

Όπως μας λέει στην «Ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά» ο EMCDDA, στην καταλανική πόλη καταναλώνονται κάθε μέρα 965,2mg κοκαΐνης ανά 1.000 κατοίκους!

Όχι βέβαια πως είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη με νούμερα που ζαλίζουν, καθώς και η Ελβετία έχει αρκετές πόλεις στη λίστα με το top ten (Ζυρίχη, Γενεύη, Βασιλεία, Βέρνη κ.ά.), την ίδια ώρα που και στο βρετανικό Μπρίστολ κάνει πάρτι η κοκαΐνη με 754,7mg ανά 1.000 κατοίκους.

Οι επιστήμονες κοίταξαν στους… υπονόμους των πόλεων για κατάλοιπα κοκαΐνης, μια ερευνητική μέθοδος που έχει αποδείξει την αξία της σε τέτοιου είδους μελέτες. «Η ανάλυση των υπονόμων της πόλης είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιστημονική μέθοδος με δυνατότητα να παρακολουθεί δεδομένα πραγματικού χρόνου σε γεωγραφικές και προσωρινές τάσεις στην παράνομη χρήση ναρκωτικών», μας λέει σχετικά η μελέτη.

Αυτό που μετρούν ουσιαστικά οι επιστήμονες είναι η περιεκτικότητα των ναρκωτικών στα ανθρώπινα ούρα. Και τα επίπεδα της Βαρκελώνης ήταν τα μεγαλύτερα που σημειώθηκαν ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που συνεχίζει να ελέγχει τους υπονόμους της τα τελευταία εφτά χρόνια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Η σύνθεση της πολυμερούς, επιτρέπει συζήτηση επί της ουσίας» - Συναντήθηκε με την Ολγκίν ο ΠτΔ

«Η σύνθεση της πολυμερούς, επιτρέπει συζήτηση επί της ουσίας» - Συναντήθηκε με την Ολγκίν ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κα Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE