ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δίκαιη πρόκριση με… άδικο πέναλτι για την Άρσεναλ, αποκλείστηκαν Λιόν και Ντόρτμουντ – ΒΙΝΤΕΟ

Δίκαιη πρόκριση με… άδικο πέναλτι για την Άρσεναλ, αποκλείστηκαν Λιόν και Ντόρτμουντ – ΒΙΝΤΕΟ

Με έξοχη εμφάνιση αλλά και ένα πέναλτι – δώρο από τον διαιτητή Έρικσεν η Άρσεναλ νίκησε ξανά την Μίλαν (3-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League, μαζί με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Σάλτσμπουργκ.

Άρσεναλ – Μίλαν 3-1 (5-1)
Οι Λονδρέζοι ήταν το φαβορί του μεγαλύτερου ζευγαριού της φάσης των «16» του Europa League, έπειτα από τη νίκη τους με 2-0 στο «Σαν Σίρο» την προηγούμενη Πέμπτη, ωστόσο ένα καταπληκτικό σουτ του Χακάν Τσαλχάνογλου έξω από την αντίπαλη περιοχή στο 35′ έδωσε προβάδισμα στους Ροσονέρι και έδειξε να αλλάζει τα δεδομένα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο διαιτητής Γιόνας Έρικσον, με μια ακατανόητη απόφαση σε φάση με πρωταγωνιστές τους Ρικάρντο Ροντρίγκες & Ντάνι Γουέλμπεκ (αδυνατούμε να τη χαρακτηρίσουμε μαρκάρισμα) καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «Κανονιέρηδων», το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Άγγλος διεθνής επιθετικός.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η Άρσεναλ κυριάρχησε, ο τερματοφύλακας της Μίλαν Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα μέχρι το 70ο λεπτό «κατέβασε τα ρολά», όμως τελικά «έπνιξε» ένα μακρινό σουτ του Γκρανίτ Τζάκα (71′) για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 υπέρ της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ ξανά ο αναγεννημένος Ντάνι Γουέλμπεκ, με κεφαλιά στο 86ο λεπτό.

Λιόν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-3 (3-3)
Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τις ημέρες του 2005, όταν με μπροστάρη τον Βάγκνερ Λοβ είχε κατακτήσει το τότε Κύπελλο UEFA στην Λισαβόνα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ισοπέδωσε την «οικοδέσποινα» του φετινού τελικού της διοργάνωσης Λιόν, επικράτησε με σκορ 3-2, υπερκαλύπτοντας την εντός έδρας ήττα (0-1) του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε πανάξια στα προημιτελικά.

Αλεξάντρ Γκολόβιν (39′), Αχμέντ Μουσά (60′), Πόντους Βέρνμπλουμ (65′) τα τέρματα των Ρώσων, σκόρερ για τους Γάλλους οι Μάξουελ Κορνέ (58′, η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ πριν το γύρισμα του Ζορντάν Φερί) & Μαριάνο Ντίας (71′).

Σάλτσμπουργκ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-0 (2-1)
Έχοντας ως «μαξιλαράκι ασφαλείας» τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη της στην Γερμανία στο πρώτο παιχνίδι (2-1), η Σάλτσμπουργκ, μοναδική αήττητη ομάδα στο φετινό Europa League, κατάφερε να αντέξει στην πίεση της Μπορούσια Ντόρτμουντ του (εξαιρετικού, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου ομάδα του τα έπαιξε όλα για όλα) Σωκράτη Παπασταθόπουλου και να αποσπάσει μια ισοπαλία με 0-0, που την στέλνει στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ η ομάδα του θαυματουργού Μάρκο Ρόσε είχε και δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, με τον Ισραηλινό διεθνή επιθετικό Μοάνες Νταμπούρ.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top