ΚΥΠΡΟΣ: Δημόσιοι υπάλληλοι με πρώτο μισθό πέραν των €1.800

ΚΥΠΡΟΣ: Δημόσιοι υπάλληλοι με πρώτο μισθό πέραν των €1.800

Δεκάδες πολίτες, εφόσον εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα έχουν χρυσούς μισθούς.

Σύμφωνα με την Ελευθερία Παΐζάνου («Ο Φιλελεύθερος») η πλειονότητα των 740 θέσεων, τις οποίες ενέκρινε την Τετάρτη (14/3) το υπουργικό Συμβούλιο, αφορά στην κλίμακα Α8-Α10.

Χωρίς τις προσαυξήσεις, λοιπόν, οι αρχικές απολαβές στην κλίμακα Α8 κυμαίνονται στις 16.151 ευρώ τον χρόνο, άρα όσοι προσληφθούν θα αμείβονται με 1.842 ευρώ τον μήνα.

Με τις προσαυξήσεις, το ποσό αυξάνεται σε 2.047 ευρώ τον μήνα, πράγμα που καθιστά τις 740 θέσεις χρυσές.

Αυτές οι 740 θέσεις κατανέμονται σε 436 κενές θέσεις που αφορούν τη δημόσια υπηρεσία, 211 τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 93 είναι θέσεις ωρομίσθιων.

Το κράτος θα κληθεί να καλύψει τα 24 εκατομμύρια που χρειάζονται για τις θέσεις, ενώ 15 εκατομμύρια θα επιβαρύνουν το μισθολόγιο της δημόσιας υπηρεσίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπόθεση Θανάση: Αμφισβητήσεις και αντιφάσεις στο πόρισμα Παππά - Σοβαρές ελλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση

Υπόθεση Θανάση: Αμφισβητήσεις και αντιφάσεις στο πόρισμα Παππά - Σοβαρές ελλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση

Σοβαρές αντιφάσεις στην αρχική γνωμάτευση του Πανίκου Σταυριανού, που είχε αποφανθεί για αυτοκτονία, φέρνει το φως το νέο πόρισμα της  υπόθεσης του Θανάση Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE