ΚΟΣΜΟΣ

Δεσμοφύλακες γελούσαν κοιτώντας άνδρα με σχιζοφρένεια να πεθαίνει-VIDEO- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δεσμοφύλακες γελούσαν κοιτώντας άνδρα με σχιζοφρένεια να πεθαίνει-VIDEO- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Αστυνομικοί άφησαν 36χρονο κρατούμενο, που έπασχε από σχιζοφρένεια δεμένο σε καρέκλα για 46 ώρες, ενώ όταν ο άτυχος άνδρας ξεψυχούσε, γελούσαν κοροϊδευτικά.

Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που δημοσίευσε την Παρασκευή (16/3) η εφημερίδα “ Tribune of San Luis  Tribune of San Luis “ στην διαδικτυακή της έκδοση, αφού δείχνει τις τελευταίες ώρες ενός κρατούμενου σε φυλακή της Καλιφόρνια, να ζητά απελπισμένα να τον λύσουν από καρέκλα ακινητοποίησης που τον είχαν δεμένο για 46 ώρες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα “Πρώτο Θέμα”, ο Andrew Holland, που είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια από τα 20 του χρόνια, είχε μια αρκετά ταραχώδη ζωή και μπαινόβγαινε συχνά στις φυλακές.

Στις αρχές του 2017 εξέτιε ποινή για ένα μικροαδίκημα όταν άρχισε να χτυπά επανειλημμένα τον εαυτό του, λόγω ψυχοσικού επεισοδίου, με τους δεσμοφύλακες να τον δένουν σε μια καρέκλα περιορισμού και να τον αφήνουν εκεί για δύο μέρες, χωρίς να καλέσουν γιατρό ή να δώσουν σημασία στα αιτήματα του για να τον λύσουν.

Μετά από 46 ώρες, έλυσαν προσωρινά τον άτυχο 36χρονο, μεταφέροντας τον στο κελί του για να καθαρίσουν την καρέκλα από τις ακαθαρσίες, αφού ούτε για τις φυσικές του ανάγκες δεν μερίμνησαν.

Όταν μετέφεραν γυμνό τον 36χρονο με μια κουβέρτα, ένας θρόμβος από το πόδι του μεταφέρθηκε στους πνεύμονες προκαλώντας του σπασμούς και στη συνέχεια ο άνδρας πέθανε.

Οι δεσμοφύλακες, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, γελούσαν κοροϊδευτικά όταν οι νοσηλευτές προσπαθούσαν να σώσουν τον άνδρα που ξεψυχούσε μπροστά στα μάτια τους.

Η οικογένεια του 36 έλαβε αποζημίωση πέντε εκατομμυρίων ευρώ, με την κομητεία του Σαν Λούι Ομπίσπο να ανακοινώνει ότι το σύστημα φυλακών θα αναβαθμιστεί με αφορμή «αυτήν την ανείπωτη τραγωδία».

Το βίντεο αποτελεί προϊόν μοντάζ από υλικό τουλάχιστο 100 ωρών που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της φυλακής.

Δείτε το βίντεο εδώ ( ΠΡΟΣΟΧΗ Το βίντεο προβάλλει σκληρές σκηνές που πιθανό να ενοχλήσουν)

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top