ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Σε επανέναρξη των συνομιλιών προσβλέπει η ιταλική κυβέρνηση'

'Σε επανέναρξη των συνομιλιών προσβλέπει η ιταλική κυβέρνηση'

Στην επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού προσβλέπει η ιταλική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο Αντρέα Καβαλάρι, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ζήτημα των υδρογονανθράκων είναι κάτι που θα πρέπει να επιλυθεί από τις δύο κοινότητες. Επανέλαβε επίσης τη θέση που έχει διατυπωθεί από την ΕΝΙ ότι η εταιρεία σκοπεύει να παραμείνει και να συνεχίσει τις εργασίες της στην ΑΟΖ της Κύπρου.

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Κυπριανού και συζητήσαμε μια σειρά από θέματα. Με ενδιέφερε πολύ να ακούσω τις απόψεις του για τις εξελίξεις σε ένα αριθμό ζητημάτων, ιδιαίτερα για το κυπριακό πρόβλημα και την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο κ. Καβαλάρι σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ 'Αντρο Κυπριανού.

Συζητήσαμε επίσης, είπε, «την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και τη μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη και την εγκαθίδρυση της κυβέρνησης εδώ στην Κύπρο μετά από τις προεδρικές εκλογές».

«Ανταλλάξαμε επίσης πληροφορίες για την κατάσταση πραγμάτων στην Ιταλία μετά από τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου και τις προετοιμασίες που γίνονται για νέα κυβέρνηση στην Ιταλία», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει για την προοπτική ερευνητικών δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ από την ιταλική ΕΝΙ ο Πρέσβης της Ιταλίας ανέφερε ότι «πρώτα απ’ όλα η ιταλική κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι ένας εταίρος και την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Κύπρος να εξεύρει μια λύση».

«Όπως εκφράστηκε από τους Υπουργούς μου, προσβλέπουμε στην επανέναρξη των συνομιλιών και σε ό,τι αφορά το ζήτημα των υδρογονανθράκων είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να επιλυθεί από τις δύο κοινότητες», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες της ΕΝΙ, είπε ο κ. Καβαλάρι, «είναι φυσικά μια ανεξάρτητη εταιρεία και δεν θα μιλήσω εγώ εκ μέρους τους, αλλά γνωρίζω ότι παραμένουν πολύ προσηλωμένοι στις εργασίες τους εδώ στην Κύπρο».

Προς αυτό, αναφέρθηκε - όπως είπε - σε πρόσφατες τοποθετήσεις διάφορων αξιωματούχων της ΕΝΙ οι οποίοι «επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται εδώ για να συνεργαστούν με την Κύπρο και θα συνεχίσουν να εργάζονται στην ΑΟΖ της Κύπρου».

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «έχω επαναλάβει τη θέση μας ότι θα πρέπει και η Τουρκία και ο κ. Ακιντζί να κατανοήσουν ότι αυτό που έχει σημασία είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και η προσπάθεια επίτευξης λύσης στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε. Αυτός, σημείωσε, «είναι ο σωστός τρόπος να αντιμετωπιστούν και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία αφορούν τους υδρογονάνθρακες».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top