Κώστας Κληρίδης: 'Τρεις πειθαρχικές κατηγορίες σε βάρος της Ελένης Λοϊζίδου'

Κώστας Κληρίδης: 'Τρεις πειθαρχικές κατηγορίες σε βάρος της Ελένης Λοϊζίδου'

Συνέντευξη Τύπου έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (21/03) ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης για την υπόθεση με τα emails της Ελένης Λοϊζίδου.

Στην άποψη ότι δύνανται να διατυπωθούν εναντίον της Εισαγγελέως Ελένης Λοϊζίδου τρεις πειθαρχικές κατηγορίες, κατέληξε ο ανεξάρτητος ιδιώτης δικηγόρος Χρ. Χριστάκη κατόπιν μελέτης του συνόλου του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού και των εκθέσεων του ερευνώντος λειτουργού που είχε διοριστεί για διαξάγει την πειθαρχική έρευνα εναντίον της κα. Λοιζίδου.

Αυτό ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, σημειώνοντας ότι διαβίβασε χθες το κατηγορητήριο και το αποδεικτικό υλικό, εκθέσεις και αλληλογραφία στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για τις δικές της ενέργειες. Παράλληλα, διόρισε τον δικηγόρο κ. Χρ. Χριστάκη όπως τον εκπροσωπήσει στην ενώπιον της ΕΔΥ διαδικασία.

Οι κατηγορίες αφορούν σε:

  1. Ενέργεια ή συμπεριφορά με τρόπο που ισοδυναμεί με παράβαση οποιουδήποτε από τα καθήκοντα ή τις υποχρεώσεις δημόσιου υπαλλήλου, κατά παράβαση των άρθρων 73(1)(β), 73(2) και 60(2)(δ) του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου 1/90, ως έχει τροποποιηθεί και της παραγράφου 1.1. του Εγχειριδίου του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής με τίτλο «Βασικές Οδηγίες για την Ασφάλεια Πληροφοριών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών».

Αυτή η κατηγορία αναφέρεται σε κατ’ ισχυρισμό εγκατάλειψη στο εξωτερικό φορητού υπολογιστή τον οποίο χρησιμοποιούσε η λειτουργός και για υπηρεσιακούς σκοπούς, χωρίς να διασφαλίσει τις πληροφορίες που περιλαμβάνονταν σ’ αυτόν.

  1. Ενέργεια και/ή παράλειψη με τρόπο που δυνατόν να δυσφημήσει το κύρος της δημόσιας υπηρεσίας γενικά ή τη θέση της ειδικά ή που δυνατόν να τείνει σε κλονισμό της εμπιστοσύνης του κοινού στη δημόσια υπηρεσία κατά παράβαση των άρθρων 73(1)(β), 73(2) και 60(2)(ε) του Περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου 1/90 ως έχει τροποποιηθεί.

Βασίζεται αυτή η κατηγορία στα ίδια γεγονότα ως η πρώτη κατηγορία.

  1. Ενέργεια ή συμπεριφορά με τρόπο που ισοδυναμεί με παράβαση οποιουδήποτε από τα καθήκοντα ή τις υποχρεώσεις δημόσιου υπαλλήλου κατά παράβαση των άρθρων 73(1)(β), 73(2) και 60(2)(δ) του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου 1/90 ως έχει τροποποιηθεί και της παραγράφου 2.4 του Εγχειριδίου του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής με τίτλο «Βασικές Οδηγίες για την Ασφάλεια Πληροφορικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών».

Αυτή η κατηγορία αναφέρεται στη χρήση προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντί του Κυβερνητικού Κόμβου Διαδικτύου, για υπηρεσιακούς σκοπούς.

Αναφορικά με την ποινική έρευνα στην υπόθεση, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι ως προς την πτυχή της κατοχής, επεξεργασίας, δημοσίευσης και επαναδημοσίευσης περιεχομένου υποκλαπέντος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπληρώθηκε ο αστυνομικός φάκελος και παραδόθηκε στη Νομική Υπηρεσία την περασμένη εβδομάδα για μελέτη και οδηγίες.

Ως προς την πτυχή της διερεύνησης των συνθηκών υποκλοπής και κατοχής περιεχομένου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εισαγγελέως, ο κ. Κληρίδης είπε ότι οι ανακρίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται η λήψη στοιχείων από διάφορες χώρες στις οποίες οι ανακριτές έχουν αποταθεί με αιτήματα δικαστικής συνδρομής μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE