ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Περδίκη για στάση Ευρωπαίων - 'Δεν μας ικανοποιεί καθόλου'

Δυσαρέσκεια Περδίκη για στάση Ευρωπαίων - 'Δεν μας ικανοποιεί καθόλου'

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις του στη Βουλή, είπε ότι το πρωί της Παρασκευής (23/3) επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΕ στη Λευκωσία και επέδωσε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Με την επιστολή μεταφέρει τη δυσαρέσκεια των μελών του Κινήματος Οικολόγων για την απόφαση και τα κοινά συμπεράσματα των 28 και ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τις προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, της Ελλάδας και άλλων χωρών.

«Θεωρούμε ότι, παρά τη φραστική καταδίκη, το μέγεθος των προκλήσεων και των επιθέσεων της Τουρκίας απαιτούσε τη λήψη δραστικών μέτρων», ανέφερε ο κ. Περδίκης προσθέτοντας ότι «την ίδια ώρα που ευρωπαϊκές χώρες αποφασίζουν τη λήψη μέτρων κατά της Ρωσίας για μία υπόθεση υποψίας, για εγκληματική πράξη εναντίον ενός διπλού πράκτορα, αρνούνται να συζητήσουν μέτρα και κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας που έχει εισβάλει στην κυπριακής ΑΟΖ, συλλαμβάνει Ευρωπαίους πολίτες, επιτίθεται εναντίον ελληνικών σκαφών ακτοφυλακής, τα οποία εκτελούν ευρωπαϊκά προγράμματα».

Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα ότι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών, «δεν μας ικανοποιεί καθόλου και γι΄αυτό έχουμε στείλει σήμερα γραπτό ψήφισμα προς τον κ. Τούσκ για να εκφράσουμε αυτή μας τη δυσαρέσκεια».

«Δεν είναι αρκετή η φραστική καταδίκη, πρέπει να ληφθούν μέτρα» συνέχισε παρατηρώντας ότι «το χειρότερο από όλα είναι πως αναμένεται ότι στη Βάρνα, η Τουρκία θα πάρει και επιβράβευση για αυτή την επιθετική, θρασύτατη και προκλητική συμπεριφορά της».

Διαμαρτυρία για θαλασσινές σπηλιές

Ο κ. Περδίκης ανακοίνωσε επίσης ότι στην ΕΕ κατέθεσε υπόμνημα προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, το οποίο εκφράζει «τη διαμαρτυρία μας», για τον τρόπο με τον οποίο η κυπριακή Κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα που αφορούν την προστασία του βιοτόπου της μεσογειακής φώκιας Μονάχους – Μονάχους, και άλλων ειδών στην περιοχή του δήμου Πέγειας».

Πρόσθεσε ότι το Κίνημα θεωρεί ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, ενώ βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση δεν είναι αρκετά, και από κάποιους μπορεί να θεωρηθούν κοροϊδία, επειδή οι επαύλεις που κτίστηκαν πάνω στις θαλασσινές σπηλιές παραμένουν ανέγγιχτες, κανένας δεν τολμά από πλευράς Κυβέρνησης να συζητήσει το ενδεχόμενο κατεδάφισης αυτών των υποστατικών και τα μέτρα περιορίζονται στις βάρκες και του κολυμβητές».

«Εκφράζουμε την απογοήτευση μας για τη στάση της Κυβέρνησης και ενημερώνουμε για αυτό τον ΕΕ, επειδή ο βιότοπος της μεσογειακής φώκιας Μονάχους – Μονάχους δεν αποτελεί ιδιοκτησία μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και ολόκληρης της ΕΕ και των ευρωπαϊκών λαών», είπε .

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top