ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευτέρης Χριστοφόρου: 'Μέρα αντλήσεως διδαγμάτων'

Λευτέρης Χριστοφόρου: 'Μέρα αντλήσεως διδαγμάτων'

Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση μας στηρίζει με μια ισχυρή, σθεναρή θέση απέναντι στις απειλές της Τουρκίας και θα συνεχίσει αυτή τη στάση της , δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Ανέφερε ότι σήμερα ο κυπριακός Ελληνισμός καλείται ενωμένος να δώσει ακατάπαυστα τον αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή και για επανένωση της πατρίδας μας. "Απαιτείται να υπερασπιστούμε με σθένος και σταθερά και αποφασιστικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι στην αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα, δίνοντας τις μάχες και στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην ΕΕ, που φαίνεται να μας στηρίζει με μια ισχυρή, σθεναρή θέση απέναντι στις απειλές της Τουρκίας", δήλωσε ο κ. Χριστοφόρου, μετά την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Είπε ότι είναι με αισθήματα εθνικής περηφάνιας που γιορτάζουμε τις επετείους του έθνους μας, την 25 Μαρτίου, το μέγα θαύμα του `21 και και την 1η Απριλίου και την χρυσή εποποιία του 1955-59, προσθέτοντας ότι σήμερα τιμούμε όλους εκείνους τους αθάνατους αγωνιστές του `21 που κατόρθωσαν να αποσείσουν τέσσερις αιώνες δυσβάστακτης τουρκικής σκλαβιάς και τους αθάνατους ήρωες αγωνιστές της ΕΟΚΑ, που θυσιάστηκαν για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και τη λευτεριά και την ένωση με την μάνα Ελλάδα.

"Είναι μέρα αντλήσεως διδαγμάτων και παραδειγμάτων, ενωμένος ο Ελληνισμός κατόρθωσε να δημιουργήσει το μεγαλεπήβολο έπος του `21 και την εποποιία του 55-59, ενωμένος ο Ελληνισμός μεγαλούργησε", ανέφερε.

Ερωτηθείς για τη σύνοδο Βάρνας ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι η ΕΕ είναι η μοναδική μεγάλη δύναμη που στάθηκε απέναντι στην Τουρκία με μια ισχυρή, ομόφωνη θέση και που υιοθέτησε τις θέσεις της δικής μας της πλευράς, υπερασπιζόμενη τα εθνικά δίκαια της Κύπρου και καταδικάζοντας την Τουρκία για όλες τις προσβολές και τις απειλές τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ, όσο και στο Αιγαίο.

"Πιστεύω ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται απέναντι στην Τουρκία και δεν θα προστρέξει να ικανοποιήσει οποιοδήποτε από τα αιτήματά της όσο συνεχίζει τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειές της, που παραβιάζουν κάθε αρχή ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου. Οφείλουμε στην ΕΕ να σταθούμε μαζί να πολεμήσουμε και να αγωνιστούμε απέναντι σε αυτή την τεράστια απειλή, όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για ολόκληρη την περιοχή", κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top