ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλονίζουν οι φωτογραφίες βρέφους με Ιλαρά - 'Τι έχουν να πουν οι αντιεμβολιαστές;' -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κλονίζουν οι φωτογραφίες βρέφους με Ιλαρά - 'Τι έχουν να πουν οι αντιεμβολιαστές;' -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που δίνει στην δημοσιότητα παιδίατρος από την Ελλάδα και απεικονίζουν βρέφος να έχει προσβληθεί από τον ιό της Ιλαράς.

Οι φωτογραφίες του βρέφους που έχει προσβληθεί από Ιλαρά κάνουν τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας ποικίλα σχόλια σε ό,τι αφορά το θέμα των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, ο παιδίατρος από την Ελλάδα δίνει στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες, επισημαίνοντας πως το βρέφος εκτέθηκε στον κίνδυνο.Το βρέφος προσβλήθηκε από Ιλαρά από αλλά παιδία που ήρθε σε επαφή και τα οποία ήταν ανεμβολίαστα.

Αν και το περιστατικό αφορά την Ελλάδα να σημειώσουμε πως στην Κύπρο από την αρχή του έτους, επιβεβαιώθηκαν τα τρία πρώτα κρούσματα ιλαράς.

Το γεγονός αυτό είχε αναφέρει μέσω των social media η Παιδίατρος, Δρ Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου. Σύμφωνα με την ίδια, τα δυο κρούσματα προέκυψαν στη Λευκωσία  σε αδελφάκια ηλικίας 3 και 6 ετών τα οποία ήταν ανεμβολίαστα, ενώ το τρίτο περιστατικό καταγράφηκε στη Λεμεσό.

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση του.

Τι έχουν να πουν άραγε στους γονείς του 3 μηνών βρέφους που εκτέθηκε σε κίνδυνο απο ιλαρά οι“ανεγκέφαλοι-αντιεμβολιαστές” που μέχρι πρόσφατα υποστήριζαν ότι οι ασθένειες αυτές δεν υπάρχουν;

Περίπου 2.500 κρούσματα 3 νεκροί και η επιδημία συνεχίζεται!

Τι είναι η Ιλαρά

Η Ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον παραμυξοϊό του γένους morbillivirus. Ο ιός έχει μορφή σφαιρική, περιβάλλεται από κάψα και το γενετικό του υλικό είναι μονόκλωνο RNA. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, καταρροή, κοκκίνισμα των ματιών και γενικά, ένα κηλιδοβλατιδώδες, ερυθηματώδες εξάνθημα.

Η ιλαρά μεταδίδεται με την αναπνοή (σε επαφή με υγρά από τη μύτη και το στόμα ενός μολυσμένου ατόμου, είτε άμεσα είτε μέσω του αέρα), και είναι εξαιρετικά μεταδοτική - το 90% των ανθρώπων που δεν έχουν ανοσία και μοιράζονται τον ίδιο χώρο με ένα μολυσμένο πρόσωπο θα νοσήσουν.

Η ασυμπτωματική περίοδος επώασης ξεκινά 9-12 ημέρες μετά την αρχική έκθεση[1] στον ιό και η νόσηση διαρκεί 2-4 ημέρες πριν, μέχρι δύο 2-5 ημέρες μετά την εμφάνιση του εξανθήματος (δηλαδή 4-9 ημέρες συνολικά).

Τα συμπτώματα

Τα κλασικά συμπτώματα της ιλαράς περιλαμβάνουν τετραήμερο πυρετό, βήχα, καταρροή και επιπεφυκίτιδα (κόκκινα μάτια). Ο πυρετός μπορεί να φθάσει έως και 40 °C (104 °F). Κηλίδες Koplik που φαίνονται μέσα στο στόμα είναι παθογνωμονικές (διαγνωστικές) για την ιλαρά, αλλά συχνά δεν φαίνονται, επειδή είναι παροδικές και μπορεί να εξαφανιστούν μέσα σε μια μέρα από την εμφάνισή τους.

Το χαρακτηριστικό εξάνθημα της ιλαράς περιγράφεται ως ένα γενικευμένο, κηλιδοβλατιδώδες, ερυθηματώδες εξάνθημα που εμφανίζεται αρκετές ημέρες αφότου ξεκινά ο πυρετός. Πρωτοεμφανίζεται στο κεφάλι, πριν εξαπλωθεί για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος, προκαλώντας συχνά κνησμό. Το εξάνθημα της ιλαράς εμφανίζεται 2-4 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων και παραμένει μέχρι και οκτώ ημέρες, αλλάζοντας χρώμα από κόκκινο σε σκούρο καφέ προτού εξαφανιστεί.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να εκδηλώσει την αρρώστια (χρόνος επώασης) ένα παιδί που ήρθε σε επαφή με τον ιό είναι περίπου 12 μέρες.

Επιπλοκές

Οι επιπλοκές της ιλαράς είναι σχετικά κοινές και κυμαίνονται από σχετικά ήπιες όπως διάρροια, έως πιο σημαντικές όπως πνευμονία, φλεγμονή του μέσου ωτός και εγκεφαλίτιδα (σπανιότερα, υποξεία σκληρυντική πανεγκεφαλίτιδα), έλκος του κερατοειδούς - πράγμα που οδηγεί στη δημιουργία ουλών πάνω του. Οι επιπλοκές είναι συνήθως πιο σοβαρές σε ενήλικες που προσβάλλονται από τον ιό.

Πληροφορίες από wikipedia

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top