ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚάρα φουλ για Final 4!

ΑΕΚάρα φουλ για Final 4!

Με σπουδαία εμφάνιση, εξαιρουμένης της τρίτης περιόδου, η ΑΕΚ έκανε μεγάλο βήμα για το Final 4 του Basketball Champions League κερδίζοντας 78-69 τη Στρασμπούρ στο ΟΑΚΑ. 

Ένα πρώτο μεγάλο βήμα για το Final 4 του Basketball Champions League έκανε η ΑΕΚ κερδίζοντας τη Στρασμπούρ με 78-69 μπροστά σε 12.000 φίλους της στο ΟΑΚΑ. 

Πλέον καλείται να υπερασπιστεί αυτή τη διαφορά την επόμενη Τετάρτη στο Στρασβούργο, ανήμερα της επετείου 50 ετών από την κατάκτηση του Κυπελλούχων.

Σπουδαία εμφάνιση με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο για την «Ένωση», που ανέτρεψε το -5 με οδηγούς Ξανθόπουλο και Βασιλόπουλο. Ο Κέβιν Πάντερ με 15 και οι Ντούσαν Σάκοτα και Μάνι Χάρις με 12 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ. 

inner

Το ματς 
Γκριν, Χάρις, Λαρεντζάκης, Τζέιμς και Χάντερ ήταν η συνήθης αρχική πεντάδα για την ΑΕΚ, που επέβαλε το δικό της νόμο μέσω της άμυνας. Ο Γκριν οργάνωνε εξαιρετικά (4 ασίστ στην πρώτη περίοδο), ο Χάρις «ζεστάθηκε» γρήγορα και η «Ένωση» προηγήθηκε με 14-2 με εντυπωσιακή εκκίνηση. Η Στρασμπούρ εγκατέλειψε νωρίς το βαρύ σχήμα και εκμεταλλευόμενη τα επιθετικά ριμπάουντ και τα λάθη των αντιπάλων πλησίασε στους επτά (20-13). Οι «κιτρινόμαυροι» με γκολ-φάουλ του Μαυροειδή και τρίποντο του Πάντερ ξέφυγαν ξανά φτάνοντας και στο +13 (28-15). Κάποιες βιαστικές επιλογές στην επίθεση, σε συνδυασμό με τη δράση του Ράντολφ επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να ξαναμπούν στο ματς πλησιάζοντας στους έξι (35-29), ωστόσο η ΑΕΚ απέκρουσε την αντεπίθεση. Το ημίχρονο έκλεισε με 41-33 και μοναδικά ψεγάδια τα 7 λάθη και τα 9 χαμένα ριμπάουντ. 

inner
Οι ένας εναντίον… όλων επιθέσεις της ΑΕΚ δεν βγήκαν σε καλό στην εκκίνηση της τρίτης περιόδου και η Στρασμπούρ με τον Λαμπεϊρί να κάνει ζημιά πλησίασε στο καλάθι (42-40). Το τάιμ άουτ του Σάκοτα δεν διόρθωσε τα πράγματα και οι Γάλλοι με τρίποντο του Μποστ πέρασαν μπροστά φτάνοντας μέχρι και το +3 (46-49) και λίγο αργότερα στο +5 (50-55) με την άμυνα της «Ένωσης» να αδυνατεί να σταματήσει τους γκαρντ της Στρασμπούρ και ειδικά τον Ράιτ. Δύο μεγάλα τρίποντα του Βασιλόπουλου έδωσαν πνοή στην ΑΕΚ (58-57), αλλά δεν διόρθωσαν τα αμυντικά προβλήματα, με τον Λόγκαν να εξελίσσεται σε νέο μπελά (60-64). Τα κλεψίματα του Ξανθόπουλου οδήγησαν σε γκολ-φάουλ του Πάντερ και τρίποντο του Σάκοτα βάζοντας «φωτιά» στο ΟΑΚΑ (68-64). Η «Ένωση» πήρε φόρα για τα καλά και με διαδοχικές καλές άμυνες, αλλά και τους Πάντερ και Τζέιμς να σκοράρουν ξέφυγε με 75-66. Ούτε το επεισόδιο Τζέιμς-Λαμπεϊρί σταμάτησε την ΑΕΚ που βρέθηκε και στο 78-66 για να πάρει τελικά τη νίκη με 78-69. 

Δεκάλεπτα: 23-15, 41-33, 55-57, 78-69. 

ΑΕΚ (Σάκοτα): Πάντερ 15, Τζέιμς 6 (6 ριμπ.), Γκριν 8 (4 ριμπ., 5 ασίστ), Χάρις 12, Ξανθόπουλος 2 (4 ασίστ, 3 κλεψ.), Σάκοτα 12 (7 ριμπ.), Βασιλόπουλος 9 (7 ριμπ.), Λαρεντζάκης 4 (3 ριμπ.), Μαυροειδής 5, Χάντερ 5 (3 ριμπ.). 

Στρασμπούρ (Κολέ): Ίνγκλις 6 (5 ριμπ.), Μποστ 9 (6 ριμπ., 6 ασίστ), Ράντολφ 12 (6 ριμπ.), Ράιτ 15 (7 ριμπ., 6 ασίστ), Άτκινς 4, Λαμπεϊρί 15 (6 ριμπ.), Λελούπ, Λόγκαν 7, Μπίλαν 1. 

Διαιτητές: Τόμας Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Αντεμίρ Ζουράποβιτς (Βοσνία), Μάρτινς Κοζλόφσκις (Λετονία). 

Πηγή: www.sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top