Αναστασιάδης: ‘Επιλέγουν να παίρνουν ΕΕΕ αντί να εργάζονται’- VIDEO

Αναστασιάδης: ‘Επιλέγουν να παίρνουν ΕΕΕ αντί να εργάζονται’- VIDEO

Πρόβλημα για την κυπριακή οικονομία, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, το φαινόμενο συμπολίτες μας να επιλέγουν να μην εργάζονται και να λαμβάνου Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ή να εργάζονται συμπληρωματικά κάποιες αδήλωτες ώρες, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά από σχετική ερώτηση για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Σήμερα έχουμε ένα άλλο πρόβλημα, να προτιμούν κάποιοι να αποφεύγουν δουλειές και να παίρνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα”.

Ο Πρόεδρος συμπλήρωσε λέγοντας ότι αυτή η κατάσταση αποτελεί πρόβλημα και πρέπει να δούμε πως το αντιμετωπίζουμε, επικαλούμενος απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αποκοπή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σε όσους αρνούνται να εργοδοτηθούν σε συναφές με τις γνώσεις του επάγγελμα για τρίτη φορά.

Από την άλλη, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, φαίνεται να αποτελεί ένα δίκτυ προστασίας σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, αφού σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, μπορεί να αποδώσει μέχρι και 1200 ευρώ.

Τέλος, ο Πρόεδρος μεταξύ άλλων δήλωσε: ‘θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για εργοδότηση και όχι κίνητρα για αργόσχολους οι οποίοι να εισπράττουν απλά, ή να εργάζονται κάποιες ώρες σε αδήλωτες εργασίες, που αυτό θα είναι εις βάρος της ευρύτερης οικονομίας, αλλά και του κύπριου φορολογούμενου’.

Δείτε το βίντεο με τις αναφορές για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στο 57:00

Χ. Ζήνωνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

«Ο στόχος μας είναι όπως η Κυπριακή Δημοκρατία να μην είναι μόνο καταναλωτής αλλά και παραγωγός αμυντικών προϊόντων», τόνισε, σήμερα, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας - DEFEA 2025, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.