Διαδήλωση υπέρ του Πουτζντεμόν στο Βερολίνο

Διαδήλωση υπέρ του Πουτζντεμόν στο Βερολίνο

Μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας διαδήλωσαν την Κυριακή (1/4) στο Βερολίνο για να ζητήσουν την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της επαρχίας αυτής της Ισπανίας Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Γερμανία.

Οι διαδηλωτές -300 σύμφωνα με την αστυνομία, 400 με 500 σύμφωνα με τους διοργανωτές -πραγματοποίησαν πορεία από την Πύλη του Βρανδεμβούργου ως το υπουργείο Δικαιοσύνης έπειτα από έκκληση της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).

Κάποιοι κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Απελευθερώστε τον Πουτζντεμόν και τους Καταλανούς πολιτικούς κρατούμενους», και «Η Ισπανία δεν είναι δημοκρατία», ή κρατούσαν καταλανικές σημαίες.

«Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι απλό: απελευθερώστε τους εκλεγμένους Καταλανούς πολιτικούς», δήλωσε η 34χρονη Μόνικα Ζάντιβαρ, σύμφωνα με την οποία η ισπανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για να επιτεθεί στους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας, αντί να προσπαθήσει να βρει μια λύση.

«Κατά τη γνώμη μου αφορά τη δημοκρατία στην Ισπανία», τόνισε.

Ο Πουτζντεμόν κρατείται στην Νόιμίνστερ και αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου του Κιέλου για το αν θα εκδοθεί στην Ισπανία. Η γερμανική δικαιοσύνη έχει περιθώριο 60 ημερών για να αποφασίσει.

Χθες ο Καταλανός πρώην πρόεδρος απηύθυνε ηχογραφημένο μήνυμα στους υποστηρικτές του από τη φυλακή όπου κρατείται καλώντας τους «να μην εφησυχάζετε έναντι σε ένα κράτος που συμπεριφέρεται ολοένα και περισσότερο με αυταρχικό τρόπο».

Το μήνυμα αυτό ηχογραφήθηκε από τον Ντίτερ Ντεμ, έναν Γερμανό βουλευτή του αριστερού κόμματος Die Linke που επισκέφθηκε τον Καταλανό πολιτικό στη φυλακή.

«Θα ήθελα να πω ότι πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να συνεχίσουμε όπως είμαστε, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας που αναγνωρίζονται από τον ΟΗΕ», τόνισε ο Πουτζντεμόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο η πρόταση του Νετανιάχου για κατάληψη της πόλης της Γάζας - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο η πρόταση του Νετανιάχου για κατάληψη της πόλης της Γάζας - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Το κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε πρόταση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που προβλέπει ο στρατός της χώρας να καταλάβει «την πόλη της Γάζας», ανέφερε προ ολίγου X ο Μπαράκ Ραβίντ, ισραηλινός ρεπόρτερ του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios και του CNN, επικαλούμενος πηγή του στην ισραηλινή κυβέρνηση την οποία δεν κατονόμασε.

BEST OF TOTHEMAONLINE