ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τελείωσε την Γιουβέντους ο σεληνιασμένος Ρονάλντο! – ΒΙΝΤΕΟ

Τελείωσε την Γιουβέντους ο σεληνιασμένος Ρονάλντο! – ΒΙΝΤΕΟ

Είναι πουλί; Είναι αεροπλάνο; Όχι, είναι ο Σούπερ-Κριστιάνο, ο οποίος με δύο αδιανόητα γκολ και μία ασίστ έσβησε το όνειρο του Τζιανλουίτζι Μπουφόν για κατάκτηση ενός Champions League και οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε θρίαμβο στο Τορίνο (0-3).

Δεν υπάρχει αντίδοτο για δαύτον. Από την στιγμή που ούτε ο Τζίτζι Μπουφόν μπορεί να λειτουργήσει ως κρυπτονίτης, τότε δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τίποτα και κανένας.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας θα τον βλέπει για πάντα στους εφιάλτες του, θα ξυπνά ιδρωμένος, βλέποντας την μορφή του.

Στο Τορίνο, ο CR7 επέβαλλε πάλι τον δικό του νόμο. Κράτησε το καλύτερο για την ομάδα που τελείωσε στον περσινό τελικό του Κάρντιφ.

Με δύο εκπληκτικά γκολ και άλλη μία ασίστ, έσβησε άπαξ διά παντός το όνειρο του Τζίτζι για ένα Champions League (0-3), έδειξε στην «Κυρία» ότι το αφεντικό της διοργάνωσης είναι αυτός!

Με συνταγή Κάρντιφ

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι από τους προπονητές που λατρεύουν τις εκπλήξεις. Μολονότι έχει τα προσωπικά του με τον Ίσκο, δεν ξέχασε ότι ήταν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες στον τελικό του Κάρντιφ, γι’ αυτό και τον έριξε από την αρχή στη μάχη (βασικά όλη η ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν απαράλλαχτη με εκείνη του περσινού τελικού) κι εκείνος τον δικαίωσε.

Είχαν περάσει μόλις δύο λεπτά, όταν ο Μαρσέλο με μαγική μπαλιά βρήκε τον Ίσκο από τα αριστερά. Εκείνος γέμισε μες την περιοχή, και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ως αιλουροειδές πετάχτηκε μπροστά από την ιταλική άμυνα και με το μυτάκι την έστειλε στην απέναντι γωνία για το 0-1.

Το γρηγορότερο γκολ του στην διοργάνωση (στα 167 δευτερόλεπτα), το 8ο απέναντι στον Μπουφόν στο 10ό συνεχόμενο παιχνίδι του Champions League που βρίσκει δίχτυα. Μυθικά, εξωπραγματικά ρεκόρ.

Κυρία εν… εξάλλω

Κι όμως η ψυχρολουσία δεν έκοψε τα πόδια των παικτών της «Μεγάλης Κυρίας». Οι παίκτες του Αλέγκρι προσπάθησαν με ορθολογικό ποδόσφαιρο να κλείσουν την Ρεάλ Μαδρίτης και είχαν αρκετές καθαρές ευκαιρίες.

Ένα σωτήριο τάκλιν του Σέρχιο Ράμος (6’) πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ντιμπάλα, ενώ λίγο αργότερα ο Κέιλορ Νάβας με μία καταπληκτική απόκρουση (23’) στέρησε το 1-1 σε κοντινή προβολή του Ιγκουαΐν.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως τους έλειπε αυτό το κάτι στην τελική ενέργεια. Η σέντρα – ξυραφιά του Ντε Σίλιο (34’) πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Βαράν ως από μηχανής Θεός έδιωξε προτού ο Ντιμπάλα σκοράρει σε κενή εστία (38’).

Ενδιάμεσα όμως το δοκάρι του Μπουφόν τραντάχτηκε για τα καλά. Ο Τόνι Κρόος «όπλισε» από τα 30 μέτρα, όμως η μπάλα σταμάτησε στην οριζόντια δοκό, με τον Ιταλό τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, ενώ το ημίχρονο τελείωσε με την Γιουβέντους να φωνάζει για μία φάση, όπου ο Κασεμίρο σταματά τη μπάλα με το χέρι, ευρισκόμενος οριακά εντός (;) περιοχής.

Κριστιάνο και… game over

Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 50ό λεπτό, όταν ο Κριστιάνο με διαγώνιο σουτ «ξύρισε» το δοκάρι του Μπουφόν, ενώ η αλλαγή του Λούκας Βάθκεθ αντί του αρνητικού Μπενζεμά έκανε την Ρεάλ Μαδρίτης ακόμα πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Η φάση της χρονιάς όμως ήρθε στο 63ο λεπτό. Ο Κιελίνι «κρέμασε» τον Μπουφόν, στρώνοντας την μπάλα στον Κριστιάνο, ο οποίος σέρβιρε στον Ίσκο. Ο Μπουφόν απέκρουσε το πρώτο σουτ κι από εκεί και μετά ακολούθησε μαγεία.

Ο Καρβαχάλ έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα και ο Πορτογάλος με ανάποδο ψαλιδάκι που θύμισε εκείνο του Πελε στην μεγάλη απόδραση των 11 έκανε το 0-2 (63’), αφήνοντας άφωνο όλο το γήπεδο.

Η αποβολή του Ντιμπάλα με δεύτερη κάρτα (66’) πάγωσε ακόμα περισσότερο το Τορίνο, με την Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο.

Ο Μαρσέλο μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα σε έναν ακόμα εκπληκτικό συνδυασμό με τον Κριστιάνο (72’, 0-3), με την αναμέτρηση να μοιάζει με… μονόπρακτο.

Ο ασύλληπτος Πορτογάλος έχασε μοναδική ευκαιρία για χατ-τρικ (85′), ενώ δύο λεπτά πριν το φινάλε, ο Κόβατσιτς τράνταξε εκ νέου το δοκάρι του Μπουφόν, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα αρνήθηκε εκ νέου το 0-4, ξανά στον απίθανο CR7.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Ασαμόα (69′ Ματουϊντί), Κεντίρα (75′ Κουαδράδο), Μπεντανκούρ, Ντόουγκλας Κόστα (69′ Μάντζουκιτς), Ντιμπάλα, Άλεξ Σάντρο, Ιγκουαΐν.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βάραν, Μαρσέλο, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς (82′ Κόβατσιτς), Ίσκο (75′ Μάρκο Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (58’ Λούκας Βάθκεθ).

Πηγή: sdna.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top