ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ενήγαγε την νεκρή φίλη της για θανατηφόρο τροχαίο

ΚΥΠΡΟΣ: Ενήγαγε την νεκρή φίλη της για θανατηφόρο τροχαίο

Αποζημίωση για τον τραυματισμό και την ταλαιπωρία που υπέστη, συνέπεια δυστυχήματος, διεκδίκησε και πήρε γυναίκα η οποία ήταν συνοδηγός στο όχημα που οδηγούσε η φίλη της, που απεβίωσε μετά το τροχαίο.

Αποζημιώσεις ύψους 40 χιλ. ευρώ θα πάρει γυναίκα η οποία μετά από θανατηφόρο τροχαίο, που αποδείχθηκε ότι η οδηγός και φίλη της έφερε την ευθύνη, έλαβε δικαστικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ‘Φιλελεύθερο’, το δυστύχημα συνέβη τον Ιούνιο του 2003, και λόγω του θανάτου της οδηγού, η αγωγή κινήθηκε εναντίον του διαχειριστή της περιουσίας της εκλιπούσας.

Όταν συνέβη το ατύχημα, η ενάγουσα ήταν 53 χρόνων και εργαζόταν σε τμήμα της δημόσιας υπηρεσίας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, συνεπεία του δυστυχήματος υπέστη εγκεφαλική διάσειση, κάταγμα στέρνου και θλάση μαλακών μορίων αυχένα, ενώ έφερε πολλαπλές εκδορές και εκχυμώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός της.   

Το πρωτόδικο Δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσεις ύψους 40.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα δεν άφησε ικανοποιημένη την ενάγουσα η οποία άσκησε έφεση.

Το Εφετείο έκρινε πως δεν υπήρχε σφάλμα του πρωτόδικου Δικαστηρίου σε ό,τι αφορά στο ύψος των επιδικασθεισών αποζημιώσεων.    

Σημειώνεται μάλιστα ότι η ενάγουσα ζήτησε και αποζημιώσεις για το ότι, ένα χρόνο μετά το δυστύχημα, κρίθηκε από ιατροσυμβούλιο ανίκανη για εργασία.

Το Εφετείο δεν εντόπισε οτιδήποτε μεμπτό στην απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου το οποίο, βασιζόμενο σε ιατρική μαρτυρία, έκρινε ότι τα προβλήματα υγείας στη βάση των οποίων κρίθηκε ανίκανη για εργασία «οφείλοντο αποκλειστικά στην προϋπάρχουσα κατάσταση οστεροαρθριτικών αλλοιώσεων της όλης σπονδυλικής στήλης και δεν προέρχονταν από τον τραυματισμό στο δυστύχημα». 

Καταληκτικά, το Εφετείο υπέδειξε ότι «ακόμη όμως και στην περίπτωση που η κατάληξη του πρωτόδικου Δικαστηρίου ήταν διαφορετική, ότι δηλαδή η ανικανότητα της εφεσείουσας για εργασία οφειλόταν στο δυστύχημα, η εφεσείουσα δεν παρουσίασε πρωτόδικα καμιά αποδεκτή μαρτυρία ως προς το κατά πόσο υπέστη οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη απώλεια και το ύψος της».

*Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top