ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ζούσε 35 χρόνια στην Αθαλάσσα χωρίς να αντιμετωπίζει ψυχικές διαταραχές

Ζούσε 35 χρόνια στην Αθαλάσσα χωρίς να αντιμετωπίζει ψυχικές διαταραχές

Επί 35 ολόκληρα χρόνια ζούσε στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, άτομο που δεν αντιμετώπιζε ψυχικές διαταραχές, αλλά νοητικές αναπηρίες.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Μαριλένα Παναγή (‘Φιλελεύθερο’), το άτομο που ζούσε 35 χρόνια στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, είναι ένα από τα οκτώ άτομα με νοητική υστέρηση που συνεχίζουν να ζουν στο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει το κράτος για αποϊδρυματοποίηση όλων των ανθρώπων που εσφαλμένα ήταν έγκλειστα στο ψυχιατρείο για χρόνια, τη στιγμή που δεν αντιμετώπιζαν ψυχικές διαταραχές αλλά είναι άτομα με νοητικές αναπηρίες. 

Οι Υπηρεσίες αλλά και οι συγγενείς του, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, προσπάθησαν πολλές φορές να τον αποϊδρυματοποιήσουν και να τον τοποθετήσουν σε κέντρο που να μπορεί να του προσφέρει την κατάλληλη φροντίδα, ωστόσο καμία απόπειρά τους δεν πέτυχε, αν και αποτάθηκαν μέχρι σήμερα σε επτά διαφορετικές στέγες, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είναι κέντρα αποκατάστασης, αλλά γηροκομεία.  

 Το εν λόγω άτομο, το τελευταίο διάστημα παρουσίασε προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Αρχικά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στη στο Παθολογικό Τμήμα.     

Η περίοδος όμως που χρειαζόταν ενδονοσοκομειακή περίθαλψη έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, και αυτή τη στιγμή το νοσηλευτήριο απαιτεί από τους συγγενείς να υπογράψουν για να του δοθεί εξιτήριο, επικαλούμενο «έλλειψη κλινών». 

 «Μας λένε να τον πάρουμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης, αλλά δεν μας λένε ποιο κέντρο είναι κατάλληλο για την περίπτωσή μας» ανάφερε στον ‘Φιλελεύθερο’ πρόσωπο από την οικογένεια  και προσθέτει: «Μου ζητούν να υπογράψω επειδή δεν μπορούν να του προσφέρουν κάτι άλλο οι γιατροί. Να πάει, λένε, σε κέντρο αποκατάστασης. Από το ένα κέντρο αποκατάστασης στο άλλο. Προσπαθώ να βρω ένα μέρος κατάλληλο για την αποθεραπεία του». 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top