ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε Αθήνα και Λευκωσία ο Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Σε Αθήνα και Λευκωσία ο Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Ο βοηθός υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τόμας Γκόφφους, πραγματοποιεί την προσεχή εβδομάδα επίσκεψη σε Αθήνα και Λευκωσία για επαφές με τις δύο κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν θέματα διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη στην Κύπρο υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Πενταγώνου, μετά την επίσκεψη του προκατόχου του Τζέιμς Τάουνσεντ, τον Ιούλιο του 2014.Η επίσκεψη Τάουνσεντ, λίγους μήνες μετά την επίσκεψη στην Κύπρο του τότε αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, είχε χαρακτηριστεί στοιχείο της αναβάθμισης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ – Κύπρου.

Για την έλευση στη Λευκωσία το πράσινο φως έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γουές Μίτσελ, όταν επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα την Κύπρο.

Η ατζέντα της επίσκεψης στην Αθήνα είναι βαρύτερη, τόσο λόγω της συμμαχικής σχέσης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, όσο και των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδας.

Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι στην Ουάσιγκτον, εξ αιτίας της αυξανόμενης ανησυχίας για τις σχέσεις με την Τουρκία, μελετούνται εναλλακτικές επιλογές στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ακόμη και η μεταφορά της βάσης του Ινσιρλίκ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top