ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίλησε για την Αλκή, τον τελικό πρωταθλήματος ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ, την Εθνική, την «Μπάρτσα» και το μέλλον του

Μίλησε για την Αλκή, τον τελικό πρωταθλήματος ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ, την Εθνική, την «Μπάρτσα» και το μέλλον του

Στη σημερινή (Μεγάλο Σάββατο) έκδοση της Sportday μίλησε ο τερματοφύλακας της Αλκής Ορόκλινη, Ούρκο Πάρντο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

-Ας αρχίσουμε από τη φετινή περίοδο. Θέλω να μου πεις πως είδες τα πράγματα στην Αλκή. Έχεις βλέψεις να παραμείνεις στην ομάδα;
«Κοίτα, μετά από τον τρόπο που έφυγα από το ΑΠΟΕΛ και έμεινα ελεύθερος το βράδυ της 31ης Αυγούστου, για μένα ήταν πάρα πολύ σημαντική η κίνηση της Αλκής. Μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω να παίζω και να πάρω αρκετά παιχνίδια στα πόδια μου. Δεν ξέρω αν θα παραμείνω, στην Αλκή. Το είπα αρκετές φορές ότι είναι μια πολύ σημαντική απόφαση και ότι δεν θέλω να βιαστώ για την απόφαση που θα πάρω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την διοίκηση της ομάδας και την ευκαιρία που μου έδωσαν, απλά θέλω να περιμένω να τελειώσει η σεζόν και βλέπουμε. Έχουμε ακόμη ενάμισι μήνα για το τέλος του πρωταθλήματος και δεν θέλω να αποφασίσω από τώρα. Θα δούμε τι θα γίνει στην πορεία».

-Θα ήθελες να παραμείνεις στην Κύπρο; Έχεις προτάσεις από άλλες ομάδες του νησιού;
«Δεν ξέρω αν θα παραμείνω ή όχι. Όπως έχω αναφέρει θα αποφασίσω με το τέλος του πρωταθλήματος τι θα κάνω, όταν θα εξετάσω όλα τα ενδεχόμενα. Είναι καλύτερα να τελειώσει η φετινή περίοδος για να δω πως θα συνεχίσω».

-Ο Ούρκο Πάρντο, άρχισε την καριέρα του από την Μπαρτσελόνα. Τι αναμνήσεις έχεις από τότε. Είχες ως συμπαίκτες, ονόματα, όπως τους Μέσι, Ινιέστα.
«Ναι, ήταν εξαιρετική εμπειρία. Με τους Μέσι, Ινιέστα, Βαλντές και πολλούς άλλους ήμασταν μαζί στην La Masia. Ξεκίνησα από μικρός αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να παίξεις ακόμη και στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Οι προπονήσεις ήταν σκληρές και θυμάμαι ότι περνούσαμε πάρα πολύ χρόνο στο γήπεδο. Το να αρχίζεις από τέτοιο σύλλογο την ποδοσφαιρική σου καριέρα είναι κάτι ξεχωριστό. Νιώθω περήφανος που ήμουν μέλος μιας τόσο μεγάλης ομάδας».

-Στην Μπαρτσελόνα είχες πάρα πολύ καλή σχέση με τον Βίκτορ Βαλντές, λόγω του ότι ήσασταν και οι δύο τερματοφύλακες. Μετά από τόσα χρόνια, καθώς είναι και δύσκολο το να κρατήσεις κάποιες επαφές με ένα άλλο ποδοσφαιριστή λόγω και της επαγγελματικής καριέρας. Πως μπορείς να δημιουργήσεις φιλίες μέσα στον χώρο και πως το αντιλαμβάνεσαι εσύ αυτό;
«Ναι όντως είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση με τον Βίκτορ, μα όχι πια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρατήσεις επαφές με ένα πρώην συμπαίκτη σου. Οι αποφάσεις που παίρνεις για την καριέρα σου δεν σου το επιτρέπουν να το κάνεις, όπως το ίδιο μπορεί να κάνει ένας συμπαίκτης σου. Παίκτες έρχονται και φεύγουν και έτσι είναι μια διαφορετική στάση και προσέγγιση μέσα σε μια ομάδα».

-Πρώτο σου βήμα εκτός Ισπανίας, ήταν επιλογή σου η Ελλάδα. Φεύγοντας από την La Masia, πως ένιωσες και πως είδες εσύ τα πράγματα στο πρώτο σου βήμα σε μια ξένη χώρα παίζοντας για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης;
«Ήταν δύσκολο να αφήσω πίσω την Μπαρτσελόνα, καθώς είχα όνειρο να αγωνιστώ στο Καμπ Νοου με την πρώτη ομάδα όμως δεν τα κατάφερα. Έπρεπε να κάνω το πρώτο βήμα στην καριέρα μου και με τη συμβουλή του μάνατζερ μου, ήρθε η πρόταση από την Ελλάδα. Δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω, λόγω όμως και του χαρακτήρα μου θεωρώ ότι προσαρμόστηκα αρκετά γρήγορα στους ρυθμούς της Ελλάδας. Από την πρώτη στιγμή που φόρεσα την φανέλα του Ηρακλή, όλος ο κόσμος στάθηκε δίπλα μου να με βοηθήσει. Θυμάμαι αρκετές φορές που βγήκα για βόλτα στην Θεσσαλονίκη και ήταν όλοι φιλόξενοι μαζί μου κάνοντάς με να νιώθω σαν το σπίτι μου, χωρίς να στρεσάρομε και να αγχώνομαι για το τι θα αντιμετωπίσω. Για μένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό, διότι δεν ήταν εύκολο, για πρώτη φορά εκτός της χώρας σου και να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις».

-Μετά από τον Ηρακλή και ένα μικρό διάστημα που είχες στην Ρουμανία, επέστρεψες στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού όπου αγωνιστικές για δυο χρόνια.
«Ήταν πάρα πολύ ωραία στον Ολυμπιακό. Είχα μια γεμάτη σεζόν και την άλλη περίπου 10 παιχνίδια. Με τον Ολυμπιακό πανηγύρισα τα πρώτα μου πρωταθλήματα και αυτό και να θέλεις, δεν μπορείς να το ξεχάσεις, ήταν μια τρομερή εμπειρία».

-Δίπλα σου τότε, είχες και ένα μεγάλο όνομα ως τερματοφύλακα. Τον Αντώνη Νικοπολίδη. Σε βοήθησε αυτό; Τι εμπειρίες πήρες από αυτόν;
«Είμαστε φίλοι με τον Αντώνη ακόμη και σήμερα. Μπορεί να ήταν ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, όμως πάνω από όλα ήταν ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Έμαθα πάρα πολλά από αυτόν που με βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου».

-Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, πήρες την απόφαση να έρθεις στο ΑΠΟΕΛ. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την καριέρα σου όπου έμεινες στην ομάδα για πέντε και κάτι χρόνια. Έζησες μεγάλες στιγμές με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.
«Πριν να έρθω στο ΑΠΟΕΛ δεν ήξερα κάτι για την Κύπρο, αλλά με την παρότρυνση του μάνατζερ μου, που μου είπε ότι είναι μια ομάδα που κυνηγάει τίτλους κάθε χρόνο και έχει στόχο των Τσάμπιονς Λιγκ μου τράβηξε την προσοχή. Δεν ήταν δύσκολη απόφαση να έρθω στην Κύπρο, ενώ και στον τρόπο ζωής, προσαρμόστηκα γρήγορα καθώς είναι αρκετά παρόμοιος με την Ελλάδα ενώ σιγά σιγά έμαθα και τη γλώσσα».

-Ποια θυμάσαι και ποια ξεχωρίζεις εσύ την κορυφαία σου στιγμή στο ΑΠΟΕΛ; Τι σου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό από την παρουσία σου φορώντας τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ;
«Κάθε χρόνος ήταν διαφορετικός με το ΑΠΟΕΛ. Πήραμε πέντε πρωταθλήματα, ωστόσο η παρουσία μας στην Ευρώπη ήταν κάτι το διαφορετικό. Κάτι σπάνιο. Αν και είχα αγωνιστεί στην Ευρώπη ξανά, είναι πάρα πολύ ξεχωριστός ο στόχος των ομίλων, είτε σε Τσάμπιονς Λιγκ είτε σε Γιουρόπα Λιγκ. Όσον αφορά τα πρωταθλήματα που πήραμε, θυμάμαι πολύ έντονα εκείνο κόντρα στην ΑΕΛ όταν διακόπηκε το παιχνίδι στο Τσίρειο και παίξαμε μετά από 10-15 μέρες. Ήταν κάτι ξεχωριστό γιατί όλη τη σεζόν ήμασταν κάτω από την ΑΕΛ και τα καταφέραμε στο τέλος κάνοντας μια πολύ σημαντική επιτυχία».

-Πως πήρες την απόφαση να αγωνιστείς για την Εθνική Κύπρου; Για να το κάνεις αυτό το βήμα, δείχνεις ότι θέλεις να παραμείνεις εδώ και είσαι ευτυχισμένος.
«Με πήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν αν ήθελα να βοηθήσω σε αυτό το κομμάτι και εγώ δέχθηκα χωρίς αντίρρηση. Ήταν κάτι που μου έδειξε ακόμη περισσότερο ότι με σέβονται και με εκτιμούν εδώ στην Κύπρο. Όσον αφορά την Εθνική, νομίζω ότι έχουμε κάποιους πολύ καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά τα επόμενα χρόνια».

-Αγωνιζόσουν πάντα ως τερματοφύλακας από τα πρώτα σου χρόνια στο χορτάρι;
«Δεν ήθελα να ήμουν τερματοφύλακας σχεδόν ποτέ μου όμως, θυμάμαι μια ιστορία που με έκανε να αλλάξω μια και καλή. Μια φορά παίζαμε στη γειτονιά μου με κάποιους φίλους και δέχθηκα μια δυνατή κλωτσιά στο κεφάλι. Δεν το ήθελε ο φίλος μου, αλλά από τότε είπα στον εαυτό μου… καλύτερα στο τέρμα για να μην δέχομαι κλωτσιές. Το δοκίμασα για πρώτη φορά και μου άρεσε».

Ελεύθερος  χρόνος

-Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο με τι ασχολείσαι;
«Διαβάζω βιβλία, πηγαίνω βόλτα με την οικογένειά μου και γενικά σαν ένας κανονικός άνθρωπος. Δεν κάνω κάτι παράξενο στη ζωή μου. Μου αρέσει πολύ να περνώ χρόνο με τα παιδιά μου και την γυναίκα μου. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από αυτό».

-Ο γιος σου παίζει ποδόσφαιρο έτσι; Του δίνεις συμβουλές;
«Ναι! Θέλει και παίζει ποδόσφαιρο. Είναι καλός παίκτης, τον βλέπω κάθε φορά που αγωνίζεται. Του δίνω κάποιες συμβουλές, όμως δεν τον πιέζω και θέλω να ακούει τον προπονητή του, αλλά αν δεν θέλει μπορεί να σταματήσει. Τον βλέπω ότι αγαπά το ποδόσφαιρο και εγώ από τη μεριά μου θέλω να τον βλέπω χαρούμενο».

Η θέση του «άσου»

-Ποιος θεωρείς ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο; Έχεις κάποιον ως πρότυπο;
«Εγώ είμαι ο καλύτερος στον κόσμο! Αστειεύομαι φυσικά. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου αναπτύσσεται η θέση του τερματοφύλακα συνεχώς, βλέποντας να υπάρχουν οι Νόιερ, Μπουφόν, Ντε Χέα και άλλοι πολλοί. Αρκετά καλός είναι και ο Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης και είναι μικρός ακόμη. Αλλά αυτός που θα ξεχώριζα από όλους όμως είναι ο Κέιλορ Νάβας της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει ένα διαφορετικό στιλ από τους υπόλοιπους».

-Η θέση του τερματοφύλακα πόσο σημαντική είναι; Τι ρόλο παίζει η ψυχολογία;
«Είναι μια καίρια θέση στον αγωνιστικό χώρο και έχει πάρα πολλή πίεση, φτάνει να το συνηθίσεις και να το ξεπεράσεις. Μπορεί με μια επέμβαση να γίνεις θεός και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να είσαι… άχρηστος. Έτσι είναι η θέση του τερματοφύλακα και δέχεται απίστευτη κριτική από όλους. Δεν ξέρει κανείς όμως πως είναι κάτω από τα δοκάρια. Ωστόσο, εγώ δεν ακούω κανένα και κάνω αυτό που πιστεύω ως καλύτερο. Αυτοί που κρίνουν κάποιον από ένα λάθος, δεν κάνουν για ποδόσφαιρο και δεν ξέρουν ποδόσφαιρο. Απλά φωνάζουν».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Έφτασαν στη Βηρυτό ΠτΔ - Φον ντερ Λάιεν για το μεταναστευτικό

Στη Βηρυτό βρίσκονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επίσημη επίσκεψη για το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top