ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυναμική εφαρμογή για την τήρηση προτύπου παρασκευής χαλουμιού

Δυναμική εφαρμογή για την τήρηση προτύπου παρασκευής χαλουμιού

Την τήρηση προτύπου παρασκευής του χαλουμιού, ζήτησαν οι ποιμνιοτρόφοι από Υπουργό Γεωργίας.

Τη δυναμική εφαρμογή του διατάγματος για την τήρηση του προτύπου παρασκευής του χαλουμιού και την πάταξη του φαινομένου παραγωγής χαλουμιού εκτός προτύπου, καθώς και τη συνέχιση των μέτρων και των κινήτρων που παρέχει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την αύξηση της παραγωγής του αιγοπρόβειου γάλακτος και τη βελτίωση της παραγωγικότητας των αιγοπροβάτων ζήτσαν οι εκπρόσωποι ποιμνιοτρόφων από τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Καδή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Καδής είχε συνάντηση με εκπροσώπους ποιμνιοτρόφων για μια σύντομη ανασκόπηση του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας αλλά και της πορείας κατοχύρωσης του χαλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ο Υπουργός σημείωσε ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εγγραφή του χαλουμιού ως προϊόντος ΠΟΠ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επεσήμανε ότι μια τέτοια εξέλιξη μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στην οικονομία του τόπου μας.

Διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι έλεγχοι για την τήρηση του προτύπου του χαλουμιού θα συνεχιστούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενώ στην προσπάθεια για αύξηση της παραγωγής και τη βελτίωση της παραγωγικότητας των ζώων, πέραν των κινήτρων που παρέχονται, σημαντικό ρόλο αναμένεται να επιτελέσει και η επιστημονική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη γενετική βελτίωση του ζωικού μας πληθυσμού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top