ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με αρκετή «ερυθρόλευκη» συγκίνηση η παρουσίαση του λευκώματος 70 χρόνων

Με αρκετή «ερυθρόλευκη» συγκίνηση η παρουσίαση του λευκώματος 70 χρόνων

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Δημοσιογραφική Εστία το λεύκωμα 70 χρόνων του σωματείου της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Δημήτρης Λάζος, έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο του σωματείου, Θουκή Θουκιδίδη.

Ο πρόεδρος του ερυθρόλευκου σωματείου στον σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε «Το 2018 είναι ορόσημο για την Νέα Σαλαμίνα αφού κλείνει τα 70χρονα της και οργανώνουμε κάποιες εκδηλώσεις για αυτό. Είναι σημαντικό το ψήφισμα που δώσαμε στα Ηνωμένα Έθνη για επιστροφή της πόλης μας. Επισκεφθήκαμε συμβολικά το στάδιο μας ως φόρος τιμής σε αυτούς που τίμησαν το σωματείο μας. Αύριο είναι το μεγάλο Gala Dinner στη Λάρνακα. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές, τους Πάμπος Στυλιανού, Γιώργος Φαντάρος για την συγγραφή και επιμέλεια αυτού του έργου. Είναι μια μεγάλη δουλειά που απαίτησε πολύ χρόνο και ώρες. Αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστώ τον φίλο Γιώργο Στεφανίδη της στατιστικής έρευνας. Το βιβλίο θα τεθεί αύριο στη διάθεση των Σαλαμιναίων και του φίλαθλου κοινού».

Ακολούθως, μίλησαν ο υπεύθυνος συγγραφής του λευκώματος, Πάμπος Στυλιανού, ο υπεύθυνος στατιστικής έρευνας, Γιώργος Στεφανίδης, ενώ ο διδάκτωρ φιλοσοφίας, Μενέλαος Αβραάμ, έκανε την παρουσίαση του λευκώματος.

Ο Γιώργος Στεφανίδης ανέφερε «Η Νέα Σαλαμίνα έχει τη δική της ιστορία. Αποτελεί συνέχεια των βιβλίων των 40χρονων και των 50χρονων. Όλα άρχισαν το 2015, όταν έγινε η εκδήλωση για να τιμηθούν όσοι κράτησαν αναμμένη τη φλόγα μετά την προσφυγιά. Σε κάθε σεζόν υπάρχει πίνακας με τους σκόρερ, γκολ και συμμετοχές των αγώνων του ποδοσφαίρου. Καταγράφηκαν όλα τα ρεκόρ. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και διορθώθηκαν τα λάθη των προηγούμενων εκδόσεων που όμως ήταν η βάση για αυτό το έργο. Βλέποντας ολοκληρωμένο το βιβλίο έχω εντυπωσιασθεί. Έχει όλα τα στοιχεία και τα ρεκόρ. Ο τελικός κατάλογος ολοκληρώθηκε με 550 παίκτες».

Ο Μενέλαος Αβραάμ υπογράμμισε «Είναι ένα πολύπτυχο αφιέρωμα στη Σαλαμίνα. Δεν είναι απλά ένα αθλητικογράφημα αλλά επιστημονική μελέτη που μελετά τη Σαλαμίνα από τη γένεση της. Είναι η ιστορία μιας ανεξίτηλης συλλογικής ταυτότητας, μιας σταθερής πίστης που εμψυχώνει. Έχει και την ιδιομορφία του. Είναι μια χαρμολύπη. Χαίρεσαι γιατί έχεις την ιστορική γνώση, γιατί αισθάνεσαι γιατί νιώθεις περήφανος και αξιοπρεπής που ανήκεις στη Νέα Σαλαμίνα. Από την άλλη λυπάσαι αφού υπάρχει η νοσταλγία ο πόνος και πόθος για επιστροφή. Έχει μια κοινωνικοπολιτική διάσταση που δείχνει τον αγώνα όλων μας να ενωθεί η πατρίδα και ο λαός μας. Το λεύκωμα αυτό είναι το τρίτο στη σειρά όμως ο συγγραφέας είναι ο ίδιος. Ο Πάμπος Στυλιανού είναι ο βιογράφος μαζί με τους συνεργάτες του. Παραδίδουν σε μας ένα βιβλίο πρότυπο και πρωτότυπο με εξαιρετική εμφάνιση. Χωρίζεται σε πέντε ενότητες. Την ιστορική, την ποδοσφαιρική, την πετοσφαιρική, την κοινωνική και πολιτιστική ενότητα και την εκτός Κύπρου δραστηριότητα, με τη Νέα Σαλαμίνα Λονδίνου και της Νέα Υόρκης.  Φίλε Πάμπο Στυλιανού κλείνοντας σε ευχαριστώ γιατί μου δώσατε την ευκαιρία σαν Σαλαμιναίος να κλάψω. Μας δίνει την ευκαιρία για την επιστροφή στο μέλλον. Για την επιστροφή στην Αμμόχωστο, στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, στο ΓΣΕ, να επιστρέψουμε με το γαλανόλευκο της Ανόρθωσης και το ερυθρόλευκο της Νέας Σαλαμίνα».

Ακολούθησε ανάγνωση αποσπασμάτων από το λεύκωμα 70 χρόνων σωματείου Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου.

Το δελτίο τύπου που ακολούθησε της παρουσίασης αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του επετειακού μας λευκώματος για τα 70 χρόνια ζωής της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ!

Το επετειακό λεύκωμα θα τεθεί σε κυκλοφορία από αύριο και θα στοιχίζει €50.

Το λεύκωμα θα μπορείτε να το παραγγείλετε και να το παραλάβετε κατ οίκον!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στα γραφεία του σωματείου μας στο 24660936 η στο 97828396.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που περαβρέθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους»!

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top