ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδίκασε την επίθεση - Εκδήλωση έξω απο Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδίκασε την επίθεση - Εκδήλωση έξω απο Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδικάζει την επίθεση εναντίον στη Συρία, καταγγέλλει την χρήση των βρετανικών βάσεων ως μέρος αυτής της επίθεσης και ζητά όπως στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για λύση του Κυπριακού τεθεί το θέμα της πλήρους αποστρατικοποίησης της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΣΕ καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την πυραυλική επίθεση ενάντια στη Συρία, η οποία έγινε σήμερα τα ξημερώματα, από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία». Μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται «η χρήση των βρετανικών βάσεων ως μέρος αυτής της επίθεσης ενάντια στη Συρία». Είναι γι’ αυτό, αναφέρεται, «που επαναλαμβάνουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απαίτηση για διάλυση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο». «Θεωρούμε ταυτόχρονα πως κατά τη διαπραγμάτευση λύσης του Κυπριακού πρέπει να τεθεί και το θέμα της πλήρους αποστρατικοποίησης της Κύπρου», προστίθεται.

Απαιτεί επίσης από τον ΓΓ του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας «όπως σεβαστούν έμπρακτα το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ». Επαναβεβαιώνει «την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας» στο λαό της Συρίας, και καλεί «όλους τους φίλους της ειρήνης όπως λάβουν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που θα γίνει την Δευτέρα 16 Απριλίου, ώρα 18:00 έξω από την Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top