ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σλούκας… λαμπρός οδηγεί την Φενέρμπαχτσε

Σλούκας… λαμπρός οδηγεί την Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε απαντήσεις στα ξεσπάσματα της Μπασκόνια και έκανε το… πρώτο βήμα για το Final Four επικρατώντας με 82-73.

Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για να επιστρέψει στο Final Four έκανε η Φενέρμπαχτσε. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κόντρα στην Μπασκόνια και έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τον Κώστα Σλούκα, που κατέγραψε double double με 10 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να πάρει τον έλεγχο και να «χτίσει» διαφορά με μπροστάρη τον Τόμπσον (12-4, 4′). Η Μπασκόνια προσπάθησε να αντιδράσει και μάζεψε τη διαφορά με Τίμα και Ντιόπ (17-11, 8′). Η Μπασκόνια αντέδρασε, όμως και χάρη στον Ντατόμε έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα της τάξεως των 10 πόντων (21-11). 

Ο Κώστας Σλούκας ανέλαβε δράση στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου και η Φενέρμπαχτσε ανέβασε τη διαφορά στα πρώτα λεπτά (28-14, 13′). Τζένινγκ και Πουαριέ πήραν προσπάθειες και η διαφορά μειώθηκε για τους Βάσκους (28-19, 15′). Η Φενέρμπαχτσε έβγαλε εκ νέου αντίδραση και με τον Ντατόμε μπροστάρη, αλλά και τον Βέσελι να ακολουθεί ανέβασε εκ νέου τη διαφορά (30-23, 17′). Τα πράγματα έγιναν ακόαμ καλύτερα για τους γηπεδούχους, με τον Γκούντουριτς να στέλνει τη διαφορά στους 20 πόντους (43-23, 19′). Ο Βιλντόζα με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 43-26 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Ο ρυθμός έμεινε ίδιος και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Εκεί η Φενέρ διατήρησε τα ηνία και έβρισκε λύσεις από Σλούκα και Νάναλι (53-34, 24′). Χουέρτας και Τζάνινγκ έδωσαν λύσεις από την περιφέρεια στην Μπασκόνια και η διαφορά μειώθηκε λίγο αργότερα (57-44, 26′). Οι παίκτες του Μαρτίνεθ συνέχισαν να πιέζουν και επιβραβεύτηκαν εκ νέου (60-50, 29′). Η Φενέρ κράτησε τον έλεγχο και χάρη στον Γκούντουριτς έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα της τάξεως των 13 πόντων (65-52).

Οι Βάσκοι ήταν ανταγωνιστικοί στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου και κατάφεραν να μειώσουν σε μονοψήφια επίπεδα τη διαφορά, με τους Βιλντόζα και Σενγκέλια να σκοράρουν (71-63, 35′). Ο Ουαναμέικερ ανέλαβε δράση στη συνέχεια και αυτό βοήθησε την Φενέρμπαχτσε να… καθαρίσει το παιχνίδι (80-69, 37′). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα, με την Φενέρμπαχτσε να παίρνει τη νίκη και να κάνει το πρώτο βήμα για το Final Four.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 43-26, 65-52, 82-73.

sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top