ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση Κοινοπολιτείας για Κύπρο - Στήριξη για ΑΟΖ και Κυπριακό

Ανακοίνωση Κοινοπολιτείας για Κύπρο - Στήριξη για ΑΟΖ και Κυπριακό

Αναφορά στήριξης της Κύπρου περιλαμβάνει το Κοινό Ανακοινωθέν της Συνόδου της Κοινοπολιτείας.

Τη στήριξή τους στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, καθώς και την αλληλεγγύη τους για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της εκφράζουν με το Ανακοινωθέν της Συνόδου της Κοινοπολιτείας 2018 οι ηγέτες των υπόλοιπων 52 χωρών-μελών.

Συγκεκριμένα, η παράγραφος 48 του Κοινού Ανακοινωθέντος αναφέρει: «Οι ηγέτες εξέφρασαν την πλήρη και διαρκή στήριξη τους στην κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επανέλαβαν την υποστήριξη τους στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα της αποστολής καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ, για μια συνολική λύση του Κυπριακού στη βάση του Χάρτη των ΗΕ και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για την Κύπρο. Οι ηγέτες κάλεσαν για την εφαρμογή σχετικών ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ, ιδιαίτερα του ψηφίσματος 365 (1974), 541 (1983), 550 (1984) και 1251 (1999). Οι ηγέτες επανέλαβαν τη στήριξη τους για πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων περιλαμβανομένου του δικαιώματος τους στην περιουσία και για τη διακρίβωση όλων των αγνοουμένων. Οι ηγέτες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της υπό το διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης και της Σύμβασης των ΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και κάλεσαν για την αποφυγή ενεργειών και δηλώσεων που απειλούν τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top