ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΝΑΤΟ και Τουρκία πετούν στο FIR Λευκωσίας – Επηρεάζουν πτήσεις

ΝΑΤΟ και Τουρκία πετούν στο FIR Λευκωσίας – Επηρεάζουν πτήσεις

Το ΝΑΤΟ παραβλέπει τις διεθνείς συμφωνίες, συμβάσεις και ρυθμίσεις και προχωρεί σε παράνομες ενέργειες σε βάρος της Κύπρου, ακολουθώντας την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοχαρίδη (‘Φιλελεύθερος’) το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί κατασκοπευτικές πτήσεις στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του στην περιοχή, με τουρκική NOTAM που εκδόθηκε παράνομα και δεσμεύει μεγάλη περιοχή του νοτιοδυτικού τμήματος του FIR Λευκωσίας.

Με την ΝΟΤΑΜ Ν0092/18 που εκδόθηκε μέσω των παράνομων υπηρεσιών των κατεχομένων για την ούτω καλούμενη περιοχή συμβουλευτικών υπηρεσιών «Ερτζιάν», με τον άτυπο διεθνή κωδικό «LCEN», η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα πραγματοποιεί πτήσεις του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Warning and Control System), τα γνωστά AWACS, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Φύλακας των Θαλασσών».

 Οι πτήσεις, αναφέρεται στη ΝΟΤΑΜ, θα πραγματοποιηθούν στις 2 και 3 Μαΐου, «στην εναέρια περιοχή συμβουλευτικών υπηρεσιών Ερτζιάν σε διεθνή εναέριο χώρο στη Μεσόγειο θάλασσα». 

Επίσης, στην παράνομη τουρκική ΝΟΤΑΜ αναφέρεται ότι, τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ, θα είναι και οπτικά αναγνωρίσιμα αλλά και θα μπορούν να εντοπίζονται μέσω των ραντάρ.

Μάλιστα, προτρέπεται η διεθνής αεροπορία, να μην πραγματοποιεί πτήσεις στη «δεσμευμένη» περιοχή σε ύψος μεταξύ των 28.000 ποδών και των 31.000 ποδών.

Είναι βέβαιο, σημειώνεται στο δημοσίευμα του ‘Φιλελευθέρου’ ότι, η εν λόγω δέσμευση θα επιφέρει ιδιαίτερη παρενόχληση με αλλαγές πορείας για αεροσκάφη που απογειώνονται από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Ευρώπη, αλλά και από την Αίγυπτο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top