ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα διαδικασία στο Κυπριακό προκρίνουν τα κατεχόμενα

Νέα διαδικασία στο Κυπριακό προκρίνουν τα κατεχόμενα

Νέα διαδικασία στο Κυπριακό προκρίνουν πρώην Τ/κ διαπραγματευτές.

Μια νέα διαδικασία στη βάση της πραγματικής ισότητας και όχι συνέχιση της παλιάς προκρίνουν οι πρώην διαπραγματευτές Εγκιούν Ολγκούν και Οσμάν Ερτούγ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή ανακοίνωσή τους οι δύο πρώην διαπραγματευτές σημειώνουν ότι το πλαίσιο Γκουτέρες ως στρατηγικό πακέτο θα φέρει στο προσκήνιο ορισμένα ζωτικά ερωτήματα και ότι ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι αποτελούν την μία από τις δύο ίσες κοινότητες του νησιού.

Λαμβάνοντας υπόψη την δήλωση Γκουτέρες για την αποτυχία της διαδικασίας και τις δηλώσεις των πλευρών και όλες οι παράμετροι έχουν αρθεί, ανάφεραν ότι η εισήγηση πρότασης ωσάν να υπήρχε ένα έγκυρο έγγραφο προκαλεί έκπληξη και βάζει κάποιον σε σκέψεις.

Άσκησαν κριτική στον Τουρκοκύπριο ηγέτη και πρόσθεσαν ότι το να βασίζεται στις σκέψεις του πλαισίου Γκουτέρες ενέχει ένα κίνδυνο επιστροφής στο στάδιο όπου κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις.

Υπενθύμισαν ότι ο Ακιντζί είχε δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν από το σημείο όπου είχαν μείνει, ούτε να είναι ανοιχτού τέλους καθώς και ότι υπάρχει η ανάγκη να αλλάξει η προσέγγιση της Ελληνοκυπριακής πλευράς, υπογράμμισαν ότι μετά το κοινωνικό δείπνο ο ίδιος είχε πει ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση της Ελληνοκυπριακής πλευράς. Υπενθύμισαν επίσης την μη αποδοχή από την Ελληνοκυπριακή πλευρά χρονοδιαγραμμάτων.

Έθεσαν το ερώτημα γιατί έπρεπε ο Ακιντζί να προτείνει ένα πλαίσιο το οποίο δεν έχει συμφωνηθεί και εξέφρασαν την θέση ότι για να υπερπηδηθεί το αδιέξοδο θα πρέπει να υπάρξουν νέες και δημιουργικές εναλλακτικές, καθώς και ότι οι αποτυχημένες μέθοδοι και φόρμουλες δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται.

Σε ό,τι αφορά δηλώσεις εναντίον της συνομοσπονδίας και της λύσης δύο κρατών, ανέφεραν ότι τέτοιες προσεγγίσεις κλείνουν την πόρτα σε εναλλακτικές λύσεις.

Μεταξύ άλλων, σημείωσαν επίσης ότι η διεθνής κοινότητα υποστηρίζει επίσης την στρατηγική της Ελληνοκυπριακής πλευράς έχοντας ως στόχο να επωφεληθεί από το στάτους κβο και πρόσθεσαν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να τύχει πληροφόρησης και να γίνει εκστρατεία για την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top