ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Παραδέχθηκε ότι σκότωσε το ζεύγος ο Λοΐζος Τζιωνής

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Παραδέχθηκε ότι σκότωσε το ζεύγος ο Λοΐζος Τζιωνής

Παραδοχή της δολοφονίας και νέες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας, κατά την διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας του 33χρονου υπόπτου για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησής του.

Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στην αίθουσα, ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής παραδέχθηκε ότι ήταν ο δολοφόνος του ζεύγους Χατζηγεωργίου.

Ο 33χρονος έδειξε πως μπήκε στο σπίτι, όταν βρέθηκε στην σκηνή του εγκλήματος για υπόδειξη σκηνών και μετά από ανάκριση, παραδέχθηκε την διάπραξη του εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του 33χρονου, δεν έφερε ένσταση στην ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησής του. 

Η διαδικασία για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του 33χρονου Λοΐζου Τζιωνή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Παρασκευής (4/5). Ο ύποπτος αυτή τη φορά εκπροσωπείτο από δικηγόρο. Θυμίζουμε ότι στις 26 Απριλίου που τέθηκε για πρώτη φορά, μετά την σύλληψή του, ενώπιον δικαστηρίου, δεν εκπροσωπείτο από συνήγορο.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον δικαστή της υπόθεσης να αναφέρει εκ νέου τα αδικήματα για τα οποία θεωρείται ύποπτος ο 33χρονος, τα οποία θυμίζουμε ότι είναι, φόνους εκ προμελέτης, συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, ληστείας, απαγωγής, είσοδο για διάρρηξη, διάρρηξη, κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων και το αδίκημα της αυτουργίας. 

Στην συνέχεια, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας και επικεφαλής του ανακριτικού έργου, Κούμεττος Κουμέττου, εισηγήθηκε την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του 33χρονου για άλλες οκτώ ημέρες, με τον Λ. Τζιωνή να απαντά: ‘Μάλιστα’.

Ακολούθως, ο κ. Κουμέττου, επανέλαβε τα γεγονότα της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμέττου, 16 ημέρες μετά το στυγερό έγκλημα, είναι άγνωστο ακόμη το τι κλάπηκε από την οικία, ενώ δεν έχει βρεθεί ούτε το πορτοφόλι του άτυχου 60χρονου, Γιώργου Χατζηγεωργίου.

Επίσης, ο κ. Κουμέττου, ανέφερε ότι, στα δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι, ξίφος και ρόπαλο, ταυτοποιήθηκαν με γενετικό υλικό του 33χρονου, ενώ υπενθυμίζουμε και τα παπούτσια που βρέθηκαν στο σπίτι, για τα οποία ο ύποπτος παραδέχθηκε από την πρώτη στιγμή ότι του ανήκουν.

Όσον αφορά τα σημειωματάρια που βρέθηκαν στο όχημα του 33χρονου, την ημέρα που συνελήφθη στην Αγ. Νάπα, διαπιστώθηκε ότι οι σημειώσεις είχαν γραφτεί από τον Λοΐζο Τζιωνής και από ακόμη ένα πρόσωπο.  

Σε κατάθεσή της η 21χρονη συμβία του 33χρονου, ανάφερε στους ανακριτές ότι στις 10 το βράδυ της 18ης Απριλίου, ο συμβίος της και ο ετεροθαλής αδελφός του, έφυγαν από το σπίτι με ξίφος, μαχαίρι και ρόπαλο.

Ο κ. Κουμέττου, συμπλήρωσε ότι, οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ όσον αφορά τις καταθέσεις, μέχρι σήμερα δόθηκαν 186 και αναμένονται άλλες 50 από το οικογενειακό περιβάλλον των υπόπτων. 

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα προσωποκράτησης του 33χρονου, για άλλες οκτώ ημέρες. 

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του 33χρονου, η 21χρονη συμβία του και 22χρονος φίλος των υπόλοιπων προσώπων. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top