ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Το κλάμα της μάνας και ο εφιάλτης του 15χρονου - Το χρονικό της υπόθεσης

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Το κλάμα της μάνας και ο εφιάλτης του 15χρονου - Το χρονικό της υπόθεσης

Τεράστια κενά και πολλά αναπάντητα ερωτήματα είναι μερικά από τα κομμάτια του παζλ που απουσιάζουν από το φρικτό έγκλημα που διεπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Απριλίου στην οδό Ζάλογγου στον Στρόβολο με θύματα το ζεύγος Χατζηγεωργίου.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Η Αστυνομία μετά από επτά ημέρες προχώρησε στην σύλληψη του 33χρονου Λ. Τ. ως υπόπτου για φόνο εκ προμελέτης.

Το ThemaOnline βρέθηκε στην δικαστική διαδικασία προσωποκράτησής του υπόπτου που έγινε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας (26/04) και παραθέτει όσα ειπώθηκαν από πλευράς της Αστυνομίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την 19η Απριλίου και γύρω στη 01:45 λήφθηκε πληροφορία ότι στην Οδό Ζάλογγου, υπήρχαν δυο πρόσωπο τραυματισμένα. Στην σκηνή μετέβη η Αστυνομία όπου εντόπισε δυο πρόσωπα μαχαιρωμένα στο κυρίως υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Ακολούθως, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο με το πλήρωμά του να διαπιστώνει πως τα δυο πρόσωπα ήταν νεκρά.

Μάλιστα, ο 15χρονος είπε πως ο δράστης του είπε «δεν θα σε πειράξω, έχω και εγώ γιο». Ακολούθως τον πήγε στην κουζίνα και ο δράστης τον ρώτησε πού είναι τα κλειδιά.

Ο 15χρονος επεσήμανε πως στην κουζίνα εισήλθε ακόμη ένα πρόσωπο. Όπως ανέφερε, ο ένας έφερε κουκούλα ενώ ο άλλος όχι. Περιέγραψε τον έναν δράστη ως πρόσωπο με μούσι, μελαχρινό και ύψος περίπου 1.70. 

Ακολούθως, όπως είπε στους ανακριτές, τον οδήγησαν στο κελάρι και τον κλείδωσαν. Ο ανήλικος ισχυρίστηκε πως έφυγε από το κελάρι αφαιρώντας δυο φυλλαράκια του παραθύρου και στην προσπάθεια του να αποδράσει, τραυματίστηκε στα χέρια. Μετέβη στο υπνοδωμάτιο όπου είδε τους γονείς του μαχαιρωμένους.

Ο ανήλικος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και διαπιστώθηκε πως έφερε κακώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Την επόμενη ημέρα μέλη της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας από τις επιτόπιες εξετάσεις εντόπισαν δυο τεκμήρια ξένα προς το περιβάλλον και που δεν ανήκουν σε κανένα από τα μέλη της οικογένειας.

Μάλιστα, από τις εξετάσεις εντοπίστηκε το παράθυρο της κουζίνας ανοικτό, ενώ απουσίαζε το πορτοφόλι του άντρα, καθώς και η ταυτότητα του.

Από την νεκροτομή διαπιστώθηκε πως ο άντρας φέρει 26 τραύματα και η γυναίκα 9. Τραύματα που προκλήθηκαν από νήσσον και τέμνον όργανο.

Όπως ανάφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, στις 21/04, έγινε και δεύτερη νεκροτομή στα θύματα, όπου εντοπιστήκαν τα ιδία ευρήματα με την πρώτη. Σημείωσε επίσης πως στην γυναίκα εντοπίστηκαν μώλωπες στον αριστερό μηρό.

Στις 24 Απριλίου έγινε επιπλέον ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο όπου εντοπίστηκε πως φέρει εκχυμώσεις στον αριστερό του ώμο.

Ακολούθως την ίδια ημέρα (24/04) λήφθηκε πληροφορία στο Αρχηγείο πως το βράδυ της 18ης Απριλίου θεάθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή ο 33χρονος ύποπτος.

Από τις εξετάσεις που έγιναν στο όχημα που είχε στην κατοχή του ο 33χρονος, εντοπίστηκαν δυο αντικείμενα όμοια με αυτά που βρέθηκαν στην οικία του ζεύγους.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος είπε στους ανακριτές πως θέλει να πει όλα όσα έγιναν στην υπόθεση, ξέρει τι έγινε και πως γνωρίζει την οικογένεια από το 2012 καθώς είχε κάνει μια δουλειά στα παράθυρα κατά το παρελθόν.

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Γνώριζε τα θύματα από το 2012 ο 33χρονος 

Επίσης, είπε στους ανακρίτριές της υπόθεσης: «Τούτο που έγινε σχεδιαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια».

Ο 33χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και φέρει εκδορές στα χέρια και σε άλλα μέρη του σώματός. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι εκδορές χρονολογούνται 5-7 ημέρες προηγουμένως.

Σύμφωνα με τον κ.Κούμεττο, συγγενικό πρόσωπο του 33χρονου σε κατάθεσή του ανέφερε πως ο ύποπτος του είπε στις 17/04: «Αύριο θα είμαι πλούσιος και θα αγοράσω ούλα τα σπίθκια της περιοχής. Θα πάω να κάμω μια δουλειά, ενν σίουρη η δουλειά, εννά έσχιει άνθρωπο που να με βοηθήσει μες το σπίτι».

Σύμφωνα με μαρτύρια, ο 33χρονος επέστρεψε γύρω στις 04:40 τα ξημερώματα της 19ης Απρίλιου στο σπίτι του και πηρέ το αυτοκίνητου του παππού του.

Το όχημα μεταφέρθηκε με ρυμουλκό στο αρχηγείο στις 26/04. Εντός του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν δυο σημειωματάρια όπου όπως ανέφερε ο ύποπτος έγραψε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Εντοπίστηκαν σ΄ αυτό και δυο επιθετικά όργανα.

Να σημειωθεί πως DNA του 33χρονου συνδέεται με δυο τεκμήρια που βρέθηκαν στην σκηνή του φονικού.

Επίσης, στο σπίτι εντοπίστηκε και ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία ο 33χρονος είπε προφορικά πως του ανήκουν.

Άξιο αναφοράς είναι πως για την υπόθεση καταζητείται και δεύτερο πρόσωπο, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 90 καταθέσεις.

Η δικαστής του Επαρχιακού δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας, ενώ ο 33χρονος παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση.

Εναντίον του 33χρονου διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, ληστείας, απαγωγής, είσοδο για διάρρηξη, διάρρηξη, κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων και το αδίκημα της αυτουργίας.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top