ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗ: Τηλεφώνησε στους δράστες και τους είπε που ήταν το θύμα

ΦΟΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗ: Τηλεφώνησε στους δράστες και τους είπε που ήταν το θύμα

Διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 57χρονου ομογενή από τη Γεωργία, που παραδόθηκε την Τετάρτη (9/5) από τις Βουλγαρικές Αρχές, σε σχέση με τη δολοφονία του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη, που διαπράχθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, ενώ από τις έρευνες φαίνεται πως πίσω από το έγκλημα βρίσκεται η ρωσική μαφία.

Ο 57χρονος, που ήταν ένα από τα δυο πρόσωπα που συνέτρωγαν με το θύμα και είχε εγκαταλείψει τη σκηνή μετά τη δολοφονία, οδηγήθηκε στο δικαστήριο φρουρούμενος από πάνοπλους αστυνομικούς, έχοντας εκφράσει φόβους για τη ζωή του, ενώ ο δικηγόρος του ζήτησε όπως ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά την κράτηση του, για την οποίαν δεν έφερε ένσταση.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, πιστεύεται πως ήταν ο 57χρονος που τηλεφώνησε στους τρεις δράστες για να τους ενημερώσει για το πού βρισκόταν ο Λεωνίδης, αφού λίγο πριν την εμφάνιση τους, είχε μεταβεί στην τουαλέτα κρατώντας το κινητό του τηλέφωνο, από το οποίο κάλεσε άλλο κινητό τηλέφωνο, που εξέπεμπε σήμα στην ίδια περιοχή όπου διακινούνταν οι εκτελεστές.
 
Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται τη συμμετοχή του στο έγκλημα και υποστηρίζει πως εγκατέλειψε τη σκηνή φοβούμενος για τη ζωή του και ταξίδεψε στη Βουλγαρία, όπου τελικά εντοπίστηκε από τις βουλγαρικές αρχές και συνελήφθη, πριν από ένα περίπου μήνα, κατά την προσπάθεια του να ταξιδέψει στη Λευκορωσία. Ωστόσο,  η έκδοση του στις κυπριακές αρχές καθυστέρησε καθώς ο ίδιος δεν συναινούσε σε κάτι τέτοιο και χρειάστηκε η λήψη σχετικής απόφασης από βουλγαρικό δικαστήριο.
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως μαρτυρίες και στοιχεία φέρουν παράνομη εγκληματική οργάνωση στη Ρωσία να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Λεωνίδη, ο οποίος έλεγχε τους Γεωργιανούς στην Κύπρο σε θέματα κλοπών και διαρρήξεων και φαίνεται να βρισκόταν σε αντιπαράθεση με μέλη της μαφίας για τον τρόπο που δραστηριοποιείτο στο νησί.
 
Για την υπόθεση καταζητούνται εννέα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και ο 31χρονος Γεωργιανός φερόμενος εκτελεστής, ο οποίος κρίνεται ως άκρως επικίνδυνο πρόσωπο, το οποίο βρίσκεται στην "πράσινη αγγελία" της Ιντερπόλ για γνωστούς εγκληματίες, ενώ εκκρεμούν εναντίον του ένταλμα σύλληψης στην Ελλάδα για να εκτίσει πολυετή ποινή φυλάκισης και ένταλμα σύλληψης του στη Γεωργία, για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση.
 
Εν τω μεταξύ, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο 36χρονος Λετονός, ο οποίος ήταν το πρόσωπο που διευθέτησε την άφιξη του φερόμενου εκτελεστή στην Κύπρο, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε για τις 29 Μαΐου, καθώς η υπεράσπιση ζήτησε περαιτέρω λεπτομέρειες από την κατηγορούσα αρχή, πριν ο πελάτης της απαντήσει στις κατηγορίες.
 
Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει συνολικά 16 κατηγορίες, με σοβαρότερες το φόνο εκ προμελέτης και τη συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, και παρότι αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο έγκλημα, παραδέχεται τη στενή φιλική σχέση με τον 31χρονο Γεωργιανό.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top