ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προδρόμου: 'Έντονα τα συναισθήματα, χάθηκε ένα μικρό παιδί, άδικα - Συλλυπητήρια απο τον Πρόεδρο'

Προδρόμου: 'Έντονα τα συναισθήματα, χάθηκε ένα μικρό παιδί, άδικα - Συλλυπητήρια απο τον Πρόεδρο'

Τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για το τραγικό περιστατικό, με τον θάνατο 10χρονου μαθητή στη Λάρνακα, εξέφρασε το Σάββατο (12/05)ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, λέγοντας παράλληλα ότι υπάρχει η αποφασιστικότητα να δημιουργηθούν περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «φυσικά είναι έντονα τα συναισθήματα, χάθηκε ένα μικρό παιδί, άδικα όπως φαίνεται». Συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση ήταν από την πρώτη στιγμή ενήμερη, και ανέφερε ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα στο νοσοκομείο για τους γιατρούς, αλλά και ότι διεξάγεται και διοικητική έρευνα από τον Υπουργό Παιδείας.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα, κυρίως όμως πρέπει να πούμε ότι υπάρχει αποφασιστικότητα, αφού χρειάζεται να δημιουργηθούν περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες» σημείωσε.

Είπε ακόμη ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εξοπλισμός στα νοσοκομεία – παρόλες τις αδυναμίες μας να έχουμε εξοπλισμό – ο οποίος να μη χρησιμοποιείται σε μια τέτοια περίπτωση, σε ένα τέτοιο ατύχημα. Πραγματικά είναι πολύ θλιβερό».

Σε παρατήρηση ότι ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του έναντι του κράτους, σε βασικούς τομείς όπως η υγεία και η ασφάλεια, ο κ. Προδρόμου χαρακτήρισε τραγικό το χθεσινό περιστατικό, ανέφερε ωστόσο πως «οι συνθήκες για περίθαλψη μετά από ένα τέτοιο ατύχημα υπάρχουν, οι πρώτες βοήθειες λειτουργούν»

Είπε ακόμη ότι υπήρχε εξοπλισμός που δεν χρησιμοποιήθηκε και ο οποίος είναι χρήσιμος για τέτοια περιστατικά. «Μέσα στα σχολεία θα πρέπει να δούμε αν υπάρχουν μεγαλύτερες συνθήκες ασφάλειας, αλλά τα παιδιά παίζουν, μπορεί να τύχει οτιδήποτε και τα δημόσια νοσηλευτήρια, οι γιατροί, το προσωπικό πρέπει να είναι εκεί για να ανταποκριθούν. Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα» κατέληξε.

 ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top